Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke nieuwkomers op nationale selectiedag
Nieuws

Sterke nieuwkomers op nationale selectiedag

jojo wayaffe

JoJo Wayaffe zette een straffe looptijd neer (foto: Ellen Rombouts)

Afgelopen woensdag verscheen er veel volk op de nationale selectiedag van de BTDF in Vilvoorde, het uitstekende weer werkte voor veel atleten duidelijk inspirerend. De opdracht voor de Jeugd A en Junioren woensdag: 800m zwemmen in zwembad en 3000m lopen op de piste. Voor velen het ideale moment om de progressie van het voorbije jaar te evalueren maar voor sommige atleten ook de kans om zich te plaatsen voor het Qualification event van de Jeugd Olympische Spelen in Weert en het EK triathlon in Kitzbühel.

 

De start van de dames was alvast veelbelovend met een ijzersterke 800m van de nieuwkomers in het triatloncircuit: Hanne De Vet (SPTC) tikte als eerste aan in 9’48 gevolgd door Tine Haverhals (SP&O) met 10’10 en Lisa Verhaeghe (SP&O) in 10’17. In de volgende reeksen was het enkel nog Amber Rombaut (SMO-Specialized) die met 10’13 zich tussen deze dames kon nestelen.
Ook bij de heren was het meteen prijs vanaf reeks 1: hier was het KTT-Zamaro Triper4mance atleet Jarne Verhaegen die met 8’59 als eerste aantikte, kort gevolgd door Thijs Degryse (Mc3Tb) in 9’05 en Jonas De Wachter (SP&O) in 9’11. Enkel Romain Loop (9’22) en Erwin Vanderplancke (9’30) kwamen nog in de buurt.

 

In het looponderdeel werden de rollen dan weer omgekeerd, daar haalden de ervaren triatleten het van het nieuwe talent. Amber Rombaut klokte over de 3000m de eerste tijd in 10’59 gevolgd door Eline Desaunois (SPTC) in 11’17 en Lone Meertens (JTTL) in 11’19. Niet toevallig starten deze drie atleten binnen anderhalve week in de eerste ETU Junior Cup in Quarteira.
Bij de heren was het niet lang wachten totdat de toptijd op de tabellen verscheen. Met rondetijden van 1’12 of daaronder was het Jonathan Wayaffe (SP&O) die nog eens met zijn gekende formule uitpakte, resultaat: 8’50” op 3000m. Ook Pierre Balty (NSTT) en Erwin Vanderplancke (TRIGT) waren met respectievelijk 9’00 en 9’12 niet ver weg.