Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel zet enige WTS resultaat neer
Nieuws

Claire Michel zet enige WTS resultaat neer

claire michel auckland

Claire Michel in de voorbereiding op Auckland nog geflankeerd door Van Riel en De Keyser (foto: Jul Clonen)

Claire Michel heeft haar vuurdoop in het World Triathlon Series circuit niet gemist. In Auckland was ze de enige Belgische atlete die een resultaat kon neerzetten. Sofie Hooghe kampte namelijk met buikkrampen en moest de race vroegtijdig verlaten. Bij de mannen stapte Marten van Riel ook uit in het lopen, nadat hij in het fietsen moest lossen bij de grote achtervolgende groep. Voor de Belgische youngsters was het wel een gouden ervaring om op het allerhoogste niveau mee te strijden. En met een 27ste plaats bewees Claire Michel geen schrik te hebben van de loodzware concurrentie.

De winst bij de vrouwen was voor Jodie Stimpsom die na een indrukwekkende race, waarin ze met twee thuisatletes op pad ging in het fietsen, het solo afmaakte op het pittige Nieuwzeelandse parcours. Anne Haug klopte Helen Jenkins voor de strijd om het zilver.

Bij de mannen brak het veld in twee na één ronde zwemmen. Marten van Riel zat nog redelijk geplaatst in de omvangrijke achtervolgende groep, maar ondertussen waren vooraan al 12 vogels gaan vliegen, met daarbij de onvermijdbare Jonathan Brownlee en Javier Gomez. Die laatste liep met een paar snokken verrassend sterk weg van de jongste Brownlee, meteen goed voor de 7de WTS winst voor Gomez. Achter de Spanjaard en de Brit won Aaron Royle een Australische spurt met drie voor het brons.