Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende spurts en pech in triathlon Cannes
Nieuws

Spannende spurts en pech in triathlon Cannes

fre en tine

Tine en Frederik (foto: Pieter De Neve)

De internationale triathlon van Cannes kreeg zondag een zinderende slotfase met onder andere wereldkampioen Ironman Frederik van Lierde in een hoofdrol. Een andere hoofdrol was er voor Tine Deckers die alweer geplaagd werd door pech. De Leuvense kreeg af te rekenen met een kettingbreuk, wat meteen het einde van haar wedstrijd betekende. “Dit hou je niet meer voor mogelijk”, reageerde ze. “In de Ironman van Cozumel was ik ziek op de wedstrijddag, in de 70.3 van Zuid-Afrika werd ik verkeerd gestuurd op de fiets en reed ik nadien lek… Hoe kan je nu proberen leven van triatlon als je niets kan tonen”, aldus een ontgoochelde Tine Deckers.

 

 

Frederik van Lierde viel in Cannes net naast het podium. De aparte afstanden, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en slechts 16 km lopen, zorgden voor een spannend wedstrijdverloop en heel kleine verschillen. Frederik strandde op slechts 50 seconden van winnaar Hervé Faure en kwam slechts 20 seconden te kort voor zilver en 10 voor brons. De tweede plaats ging naar Guilio Molinari. Nicolas Fernandez werd derde.

Er waren heel wat landgenoten afgezakt naar Cannes en die deden het uitstekend. Maxime Verstraete werd 15de en Pieter Vanhee 21ste. In de strijd om de 23ste plaats haalde Dirk Baelus het van Pieterjan Penne. Bij de dames werd Elke Dom 11de.

Achteraf was er blijkbaar consternatie over Hevré Faure en Nicolas Fernandez die mogelijk een deel van het fietsparcours afgesneden zouden hebben. Het zou niet bewust gebeurd zijn, maar we lazen een aantal verontwaardigde reacties over het feit dat de organisatie niet ingegrepen heeft. Vooralsnog hebben we geen bevestiging gekregen en de uitslag blijft ook zoals die is.

 

Uitslagen