Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Francois Humbet moet alleen Silva voor zich dulden
Nieuws

Francois Humbet moet alleen Silva voor zich dulden

francois horst

Francois Humblet met het zilver (foto: Benjamin Choquert)

Francois Humblet zag er zondag tevreden uit met de zilveren medaille rond zijn nek. Toch zal onze nationale kampioen duathlon even gevloekt hebben toen hij zondagochtend de Portugees Sergio Silva opmerkte. De wereldtopper schreef zich pas in allerlaatste instantie in voor het EK sprintduatlon in Horst aan de Maas. Silva maakte de wedstrijd hard vanaf het begin, maar Francois Humblet en Gert Van Poucke gingen vrij goed mee in het spoor van de Portugees.

 

 

In de strijd om de podiumplaatsen moest Van Poucke, opnieuw geplaagd door krampen, afhaken in de slotrun. Hij werd vijfde. Humblet bleef lang meesprinten met Silva maar toen de Portugees een ultieme versnelling plaatste in de lange laatste rechte lijn moest Humblet hem laten gaan, maar hij mag zich wel een jaar lang vice-Europees kampioen noemen. De Italiaan DellaPasque pakte het brons. Met Gert Van Poucke op 5, Tim Van Hemel op 8 en Vincent Van De Walle op 9 deed België het collectief zeer goed.

 

Uitslag