Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos on a roll: tweede in 70.3 Puerto Rico
Nieuws

Sofie Goos on a roll: tweede in 70.3 Puerto Rico

Sofie Goos 2e in IM 70.3 Puerto Rico

In de 70.3 ironman van San Juan heeft Sofie Goos, een week na haar overwinning in Texas, opnieuw ouderwets uitgepakt. Alleen haar Uplace-BMC ploegmaat Helle Frederiksen was haar te snel af. Amanda Stevens vervolledigde het podium. De overwinning zat er vandaag niet in voor Sofie. Daarvoor zat de wedstrijd in Texas nog iets te veel in de benen.

Toch demonstreerde Sofie in San Juan opnieuw haar sterke vorm. Ze kwam als derde uit het water op vier minuten van Helle. In het fietsen voelde Sofie zich prima en kon ze dichter bij de tweede plaats opschuiven. Maar ondertussen was een ontketende Helle van de rest weggefietst en moest Sofie met een achterstand van 11 minuten aan de halve marathon beginnen. Ze pakte snel de tweede plaats en liep zo de rest van de wedstrijd gecontroleerd uit.

Sofie keek tevreden terug op een succesvolle Amerikaanse reis. “Ik ben content met mijn tweede plaats. Beter zat er vandaag niet in. Ik had niet veel last van de hitte omdat ik de tijd nam om te drinken en mezelf koel te houden. Ik voelde wel dat ik niet helemaal gerecupereerd ben van de wedstrijd van vorige week. Maar Helle was ook gewoon te sterk vandaag. Na het zwemmen moest ik al 4 minuten goedmaken en toen ging ze er nog eens vandoor op de fiets. Maar ik wist dat mijn lopen goed zat en dat van Amanda iets minder, dus die tweede plaats had ik snel te pakken. Toen ik Helle zag lopen wist ik dat de zege buiten mijn bereik was. Maar kom, ik ben echt tevreden. Andere jaren was ik steeds een trage starter en nu kan ik terug naar huis keren met een overwinning en een tweede plaats in mijn eerste wedstrijden van het seizoen. Dat geeft veel vertrouwen voor mijn volgende wedstrijden. Mijn volgende hoofddoel is de Ironman van Brazilië in mei.”

Het werd overigens een Super Sunday voor het Belgische Uplace-BMC Pro Triathlon Team. Naast de overwinning van Helle en de tweede plaats van Sofie, behaalde Will Clarke de tweede plaats bij de mannen in San Juan. Liz Blatchford eindigde als tweede in de halve Ironman van Maleisië. Dat brengt de erelijst van het team op 4 overwinningen en 7 podiumplaatsen, en dat op slechts 4 maanden. “Elke week worden we sterker,’” zei team manager Bob De Wolf. “Ik ben trots op wat we als team bereiken.”