Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Woestenborghs eindelijk Europees kampioen
Nieuws

Woestenborghs eindelijk Europees kampioen

rob horst

Rob Woestenborghs Europees kampioen (foto: ITU)

“Ik heb al een aantal wereldtitels op zak, maar ik zou ook graag eens Europees kampioen worden, dus focus ik me dit jaar graag op de EK’s”, vertelde Rob Woestenborghs ons in maart. In Horst aan de Maas kwam zijn droom meteen uit. Na een zilveren plak achter zijn buddie Bart Aernouts vorig jaar, was Rob dit jaar absoluut de sterkste. En Kenneth Vandendriessche hield woord, hij maakte het Woestenborghs flink lastig en pakte een oververdiende zilveren plak.

 

 

Het werd een België-Frankrijk zondag tijdens het EK Powerman duathlon in Nederland. Benjamin Choquert trok in de eerste 15 km lopen alle registers open maar hij werd in het fietsen op flinke achterstand gezet door een ontketende Rob Woestenborghs. Alleen Kenneth Vandendriessche slaagde er nog enigszins in om het verschil te beperken. Na 60 km fietsen bedroeg de kloof slechts 1’15. Yannick Cadalen streed een verbeten gevecht uit met Pieter Rijnders maar een spijker op het parcours zorgde voor een klapband bij Pieter en maakte een einde aan de Belgische droom van een volledig tricolore podium.

In de 7,5 km lopen bleef het verschil tussen Rob en Kenneth nagenoeg gelijk, al kreeg die laatste een stop & go van 30 seconden omdat hij te laat was afgestapt bij de wissel. Dat maakte het nog even spannend voor de strijd voor het zilver. Woestenborghs liep onbedreigd naar zijn allereerste overwinning in Horst aan de Maas, na Retie en Saint-Omer al de derde zege van het nog prille seizoen voor Rob. Kenneth Vandendriessche werd vice-Europees kampioen en Yannick Cadalen hield Benjamin Choquert af in de strijd om het brons. Glen Laurens moest zich tevreden stellen met de zesde plaats. “Ik ging goed mee in het eerste lopen, maar Rob ging er zo hard vandoor op de fiets, die was niet te volgen. Vooral de zware tegenwind maakte het fietsen voor mij extra lastig. Daarom ben ik tevreden met deze zesde plaats. Meer zat er vandaag niet in”, aldus Glen.

Voor Rob Woestenborghs was het een bewuste tactiek om het fietsen hard te maken. “Ik ben er meteen ingevlogen. Ik wou én Chouqert snel te pakken hebben én ik wou er voor zorgen dat ik alleen kwam te zitten”, vertelde Rob, die in de openingsfase van het fietsen indrukwekkend wegreed van de anderen. “Dat plannetje werkte en nadien heb ik de wedstrijd blijven controleren. Ik was wel onder de indruk van Kenneth” aldus de nieuwe Europese kampioen.

Iets verderop stond Vandendriessche te stralen. “Ik heb het nog even warm gekregen”, lachte Kenneth. “Als je 30 seconden wordt tegengehouden als penalty dan is het zwaar. Ik vreesde voor mijn tweede plaats. Ik schrok vandaag zelf van mijn wedstrijd. Ik was goed voorbereid en vandaag viel alles op zijn plaats. Dit is een hoopgevend resultaat en ik ben supercontent”, aldus Kenneth, die de rest van het seizoen meer op triatlon zal focussen.

Bij de dames ging de Europese titel naar de Duitse Jenny Schulz. Zij haalde het overtuigend van de Franse Sabrina Monmarteau. Susanne Svendsen haalde het in een fotofginish spurt van Isabelle Ferrer. Onze landgenote Alexandra Tondeur liep een tijdje mee met de kopgroep, maar moest al snel afhaken. Ook het fietsen verliep niet helemaal naar wens en in het afsluitende lopen, stapte ze uit.

 

Uitslagen 

Videoverslag L1