Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens maakt er 3-2 van in iduathlon Knokke
Duathlon

Coddens maakt er 3-2 van in iduathlon Knokke

podium iduathlon

Seppe, Kris en Rob na de finish in de iduathlon

In de vier vorige edities van de iduathlon in Duinbergen verdeelden Kris Coddens en Rob Woestenborghs de overwinningen netjes onder elkaar. Vorig jaar werd het een spannende spurt, maar dit keer liet Coddens het niet zo ver komen. Hij probeerde samen met ploegmaat Seppe Odeyn om Woestenborghs in de tang te nemen. Maar het was Odeyn zelf die tijdens de lastige mountainbike proef in het mulle zand moest lossen.

In de laatste 2,5 km lopen ging Kris Coddens er meteen hard vandoor. De Torhoutenaar liep stelselmatig weg van de kersverse Europese kampioen lange afstand. Rob Woestenborghs gaf achteraf ridderlijk toe dat Kris de sterkste was. “Ik heb na het EK Powerman de riem er wat afgelegd en dat voelde ik vandaag. De benen waren niet super. Ik wist in de eerste run al dat ik niet de snelheid af om een Seppe Odeyn er af te lopen. Ook op de fiets kreeg ik Kris er niet af. Het is duidelijk dat de sterkste vandaag gewonnen heeft, maar ik kom volgend jaar graag terug om er weer 3-3 van te maken”, aldus Rob.

Kris Coddens lijkt in de vorm van zijn leven te zitten. “Dat kan kloppen, de benen zijn goed en bovendien viel deze wedstrijd ideaal na een goede stage. Maar vanaf nu ga ik het even wat rustiger aan doen, wat meer tijd besteden aan vrouw en kindjes en me dan weer voorbereiden op een Xterra-zomer. De Xterra van Portugal laat ik voorlopig nog even schieten”, vertelde de atleet van het Flanders Triathlon Team.

In de strijd voor “the best of the rest” pakte de jonge Arne Devliegher nog eens hard uit. De Midlon atleet werd knap vierde voor Lorenz Claeys.

Bij de vrouwen leek mountainbike-specialiste Nancy Bollansee op weg naar een stunt. Ze wist in de eerste run het verschil te beperken op Annemie Danneels en Joke Coysman en rukte stelselmatig op om in de slotronde op en over Coysman te gaan. Madam 16 had haar wedstrijd deze keer perfect ingedeeld en de Oostvlaamse Coysman nam vlot de maat van de Kempische Bollansee. Voor Joke werd het de eerste overwinning van het seizoen. Bollansee werd tweede en Annemie Danneels pakte het brons.