Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke fietsproef van Katrien Verstuyft in Cape Town
Nieuws

Sterke fietsproef van Katrien Verstuyft in Cape Town

cape town women

2 op 2 voor Jodie Stimpson (foto: Triathlonlive)

Door de frisse watertemperatuur werd het zwemonderdeel ingekort tot 1 ronde tijdens de World Triathlon Series in Cape Town. Dat nam niet weg dat Katrien Verstuyft over de 750 meter meer dan een minuut verloor op de koploopsters. Vooraan vormde zich een sterke kopgroep die goed samenwerkte tijdens het fietsen. Katrien kwam aanvankelijk in de derde groep terecht.

 

 

Onder andere door het sterke fietswerk van de Atriac-atlete bleef het verschil beperkt. En in de laatste 10 km lopen zette Katrien nog een goede run neer waarmee ze oprukte naar een 28ste plaats in 1u50’29. “Ik had een moeilijk zwemonderdeel en werkte nadien hard om onze groep en mezelf weer in de wedstrijd te brengen. Maar dat betaalde ik cash in het lopen”, aldus Katrien.

De winst ging in een spannende finale naar Jodie Stimpson, die een 2 op 2 in de WTS neerzette. De Britse haalde het in 1u46’11 en hield nipt haar landgenote Helen Jenkins af. De Amerikaanse Gwen Jorgensen werd derde.

 

Uitslag