Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Mets King of the Mountain van de triatleten
Nieuws

Tom Mets King of the Mountain van de triatleten

KOM Wolvenberg

Wolvenberg, verdeler van onder andere Castelli, ging in april en begin mei op zoek naar de King Of The Mountain op de Wolvenberg in Oudenaarde. De bedoeling was om de 900 meter lange klim in de Vlaamse ardennen zo snel mogelijk op te fietsen en dat via Strava vast te leggen. Wielrenner Brecht Denys werd de winnaar. Hij had op 2 mei slechts 1’14 nodig aan een gemiddelde van 42,9 km/uur. Beste triatleet was Tom Mets.

De Atriac-atleet deed de klim van de Wolvenberg in 1’40.

Het heeft winnaar Denys bloed, zweet en tranen gekost. Dat leiden we toch af van de titel van zijn rit ‘#Bloedsmaak #Wolvenberg’. Maar zijn inspanning loonde.

Hij sprintte tegen gemiddeld 42,9 km/u de kuitenbijter op. Brecht blijft met 1’14” één luttele seconde voor op Kenny De Ketele die strandt op een tweede plaats. De bronzen plak gaat naar Jurgen Haelewyn, die op zijn beurt één seconde trager is dan Kenny.

Klik hier voor de volledige top-10 en meer info over de King of the Mountain uitdaging.