Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel pakt wereldbeker-brons
Nieuws

Claire Michel pakt wereldbeker-brons

Claire Michel Chengdu

Drie jaar na Simon De Cuyper (in Tongyeong 2011, en natuurlijk zijn goud in Huatulco in 2012) heeft ons land nog eens brons gehaald op een wereldbeker triatlon. Claire Michel werd zaterdagochtend onze tijd derde op de olympische afstand in het Chinese Chengdu. De Brusselse zette een indrukwekkende loopproef neer. “Ik had geen goed zwemnummer vandaag en moest dan ook hard werken in de achtervolging op de fiets. Ik voelde dat er meer in zat vandaag, maar ik ben langs de andere kant wel blij met mijn eerste wereldbekerpodium”, vertelde Claire. Kijk hieronder naar de video samenvatting van de vrouwenrace. Peter Denteneer trad ook aan bij de mannen.

 

 

Peter Denteneer werd 32ste na een regelmatige wedstrijd. Hij kwam als 12de uit het water en bleef in het fietsen mee voorin. In de 10 km lopen zette Peter een snelle 32’er neer, goed voor een uiteindelijke 32ste plaats op 69 deelnemers. Vooraan werd er weer erg snel gelopen met de Zuid-Afrikaan Wian Sullwald als winnaar. Kevin mcDowell werd tweede voor Aurelien Lebrun.

Bij de vrouwen was Claire Michel pas als 21ste uit het water op 36 seconden van snelste zwemster Xiaoting Ma. In de achtervolging op de leidsters knapte onze landgenote flink wat kopwerk op. Maar haar groep moest ruim anderhalve minuut toegeven op de kopgroep. Van achteruit begon Michel aan een fantastische remonte. Ze liep met 35’09 de absoluut snelste looptijd van allemaal (maar liefst 34 seconden sneller dan Lisa Pertere, de Oostenrijkse die ook in de groep van Claire zat en vierde werd). Met een iets betere zwemproef had winst er dus zeker ingezeten voor het Belgische toptalent. De Australische Gillian Backhouse won haar allereerste wereldbeker. De Amerikaanse Jessica Broderick pakte het zilver.

“Ik moet nog werken aan mijn zwemmen. Dat zijn leerpunten die ik uit elke wedstrijd meeneem,” liet Claire achteraf weten. “Als ik in de kopgroep terecht kom, of als het gat met de achtervolgende groep niet te groot is en ik kan in de eerste kilometers terugkomen op de fiets, dan kan het interessant worden”, aldus Claire die voor de ogen van 100.000 enthousiaste Chinese supporters op het podium mocht. Volgende afspraak voor Claire is de World Triathlon Series in Yokohama volgende week waar ze samen met Simon De Cuyper de Belgische eer mag hoog houden.

 

Uitslag vrouwen

Uitslag mannen