Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch zilver in Mallorca x 2
Nieuws

Belgisch zilver in Mallorca x 2

bart aernouts mallorca

Zilver voor Bart Aernouts in Mallorca (foto: David Pintens)

Bart Aernouts en Sofie Goos van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team zijn vandaag beiden als tweede geëindigd in de halve Ironman van Mallorca. Liz Blatchford maakte het Uplace-BMC succes compleet met de derde plaats bij de vrouwen. En Joerie Vansteelant maakte met een negende plaats eveneens indruk.

 Met een eindtijd van 03:53:33 moest Bart Aernouts de overwinning laten aan Andi Dreitz (03:51:38). Maar hij was wel sneller dan wereldtoppers Andy Raelert (derde met 03:53:49), Eneko Llanos, Ivan Raña en Jan Van Berkel. Lisa Hütthaler (4:18:50) maakte er een tweede opeenvolgende overwinning van in Mallorca. Sofie (4:27:58) pakte in de laatste kilometers de tweede plaats van teamgenote Liz (4:29:32).

De wedstrijd was nochtans slecht begonnen voor Bart. Hij kwam als 24e uit het water met 4:19 achterstand op snelste zwemmer Benjamin Sanson. Bij de vrouwen was Liz het best gestart. Zij liep als eerste de transitiezone in. Sofie volgde in 11e positie op 02:25. In het fietsgedeelte werkten Bart en Sofie zich allebei naar voren. Zo vond Bart uiteindelijk ook de aansluiting met een grote groep met daarin grote namen Llanos, Raelert, Van Berkel en Halksworth. Zij reden achter Dreitz die alleen was ontsnapt en met meer dan zes minuten voorsprong op de groep begon te lopen.

sofie goos mallorca

Alweer prijs voor Sofie Goos in Mallorca (foto: David Pintens)

Sofie startte de halve marathon als derde. Ze had toen acht minuten achterstand op Hütthaller en drie op Liz. In een spannende loopnummer namen Bart en Raelert afstand van de andere titelfavorieten. Samen liepen ze het gat op Dreitz grotendeels dicht. In de laatste kilometer plaatste Bart zijn beslissende demarrage voor de tweede plaats. Voor Sofie waren de laatste kilometers eveneens beslissend. Zij stak twee kilometer voor de finish haar teamgenootje Liz voorbij voor de tweede plaats.   

Bart Aernouts was tevreden met een goed resultaat na een lastige dag. “Er zat niet meer in. Dreitz was gewoon te sterk vandaag. Dan moet je blij zijn met de tweede plaats, ook omdat ik in het eerste deel van de wedstrijd echt heb afgezien. Mijn zwemmen was niet goed en het eerste uur op de fiets ook niet. Ik heb veel getraind de afgelopen weken, dus dan moet je niet lang zoeken naar de reden waarom je niet top bent. Maar ik ben toch blij dat het tweede deel van de wedstrijd goed was en dat ik tot bij die achtervolgende groep ben geraakt. Het was een beetje een alles-of-niks manoeuvre maar daardoor zat ik terug in de wedstrijd. De eerste ronden van het lopen hebben we geprobeerd om dichter bij Dreitz te komen maar uiteindelijk zagen we dat het onmogelijk zou worden. Maar kom, dit is een goed resultaat dat me toelaat rustig verder voor te bereiden op de Ironman van Nice, mijn hoofddoel van het voorjaar.”

Joerie Vansteelant finishte als negende in een eindtijd van 4u04’48. Opvallend was dat hij in het zwemmen slechts 2 minuten later dan Aernouts uit het water kwam.

Sofie Goos blijft er een ijzersterke triatlon-lente van maken. “Ja, het is al mooi geweest, onverwacht ook wel. De titel in de Ironman 70.3 Texas, en de tweede plaats hier en in San Juan. Anderzijds moeten mijn belangrijkste doelen, de Ironman Brazilië en die van Kopenhagen, nog komen. De afgelopen weken heb ik hier zwaar getraind als voorbereiding voor Brazilië. Ik wist dus niet wat ik vandaag moest verwachten. In het zwemmen en op de fiets kon ik het niet goed inschatten. Ik voelde me ok, maar ook niet echt in controle van de wedstrijd. Het lopen ging dan weer goed. Omdat Liz zoveel voorsprong had, had ik in gedachten al genoegen genomen met de derde plaats. Maar halverwege zag en hoorde ik dat de verschillen kleiner werden en ik kreeg toch weer moed om te blijven duwen voor die tweede plaats. Het trainen op Mallorca is goed verlopen, deze wedstrijd nu ook. Hopelijk kan ik deze goede lijn doortrekken in de grote wedstrijden op mijn kalender.”