Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Demonstratie van Gert Van Poucke in Destelbergen
Duathlon

Demonstratie van Gert Van Poucke in Destelbergen

gert van poucke

Belgisch kampioen op de sprintafstand duatlon Gert Van Poucke heeft zaterdag een one man show weggegeven in de duatlon van Destelbergen. De prima organisatie was in de handen van Thomas Buyle die samen met mede-studenten Jony van de Velde en Gauthier van de Voorde de duatlon als bachelor proef voor hun leraren LO opleiding organiseerde. De drie schotelden de atleten een technisch parcours voor op een atypische 1/3de afstand, met 7 km lopen, 31 km fietsen en nog eens 7 km lopen.

Van Poucke liep in de eerste run al flink uit op de concurrentie. Zijn ETZ-ploegmaat Tom Vandriessche nestelde zich alleen in de tweede positie en daarachter speelde zich nog een spannende strijd af om het brons met twee grote achtervolgende groepen die in de laatste fietsronde bij elkaar kwamen.

Jan Brys bleek uiteindelijk de snelste van de achtervolgers voor Robin Decottignies en DCM-Heylen Vastgoed atleet Gunther Keepers. Vooraan wijzigden de posities niet meer en dus werd het een clean sweep voor het Energy Team Zuidwest met Van Poucke op 1, Vandriessche op 2 en de niet-gelicentieerde verrassing van de dag Brys in een oudere ETZ uitrusting op 3.

Van Poucke was uiteraard tevreden. “Ik vond het jammer dat er niet meer toppers aanwezig waren, maar ik begrijp het maar al te goed zo daags voor Ruddervoorde,” vertelde hij. “Langs de andere kant was het ook wel eens leuk om de hele wedstrijd alleen te zitten en geen rekening moeten te houden met andere snelle mannen om me heen. Daardoor kon ik ook iets meer ontspannend aan de laatste run beginnen. Ik heb geen last gehad van krampen (waarvan hij sinds vorig seizoen al meermaals hinder mocht ondervinden – nvdr) maar meestal steken die ook pas op als ik tegen het randje of er over ga en dat was vandaag niet direct nodig. Ik hoop hiermee mijn selectie definitief veilig te stellen voor het WK duatlon in Pontevedra eind mei. Pas op 17 mei wordt die bekendgemaakt, maar ik hoop er alleszins bij te zijn”, aldus de Belgische kampioen.

Bij de vrouwen werd het een open race zonder uitgesproken favorieten aan de start. Uiteindelijk bleek de snelle loopster Ellen Van Leeuwen de sterkste. De ervaren atletiek-specialiste uit Gentbrugge bouwde een voorsprong uit van 2’40. Soetkin Vertenten slaagde er nog in om in de laatste rond van het fietsen terug te komen, maar ze moest dan het onderspit delven in de laatste 7 km lopen. Driekant-atlete Ingeborg Verlodt was uitzinning van vreugde omdat ze mee op het podium mocht als derde vrouw.

 

Uitslagen Destelbergen

Meer info