Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
JoJo op 5 seconden van ETU-winst
Nieuws

JoJo op 5 seconden van ETU-winst

jojo

Jonathan Wayaffe (hier nog achter Katrien Verstuyft in Quarteira) (foto: Lone Meertens)

In dit Belgische topweekend heeft de jeugd het voorbeeld van de groten gevolgd. In Vierzon werd Amber Rombaut schitterend vijfde in de ETU Junior Cup. Maar bij de mannen kregen we nog een extra podiumplaats in dit goedgevulde weekend. Jonathan Wayaffe pakte namelijk het brons bij de jongens juniores. JoJo strandde op slechts vijf seconden van een superstunt.

In de sprint moest hij het namelijk nipt afleggen tegen de Fransman Leon Bergere en de Noor Gustav Iden. Het verschil: 5″ met de winnaar en 3″ met het zilver. Een bevestiging voor de SP&O’er van al het harde werk van de afgelopen maanden. Met een 7de plaats voor Pierre Balty was het Belgisch succes compleet. Romain Loop werd 31ste, Jonas De Wachter 46ste en Erwin Vander Plancke en Glenn Van Hout verdwenen vroegtijdig uit de wedstrijd. Vooral voor die laatste was het zuur. Hij ging flink tegen de vlakte toen hij in een goede positie in de kopgroep zat.

g van hout vierzon

Glenn Van Hout toont de pijnlijke gevolgen van zijn val (foto: Glenn Van Hout)

Bij de meisjes kregen we opnieuw een walkover van Les Bleus. Celia Bremond, met haar tweede zege van het seizoen, Jeanne Lehair en Mathilde Gauthier zorgden voor een volledig Frans podium. Eerstejaars Jeugd A atlete Amber Rombaut streed lang mee voorin, maar moest in het lopen de rest laten gaan. Met een mooie vijfde plaats bewijst de dochter van Francoise Wellekens dat ze een absolute belofte voor de toekomst is.

 

Uitslag meisjes

Uitslag jongens