Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gouden eerbetoon aan coach Marc
Nieuws

Gouden eerbetoon aan coach Marc

arthur en marten bk sprint

Marten Van Riel en Kirsten Nuyes hielden de Belgische titels binnen het eigen team op het BK Sprinttriatlon in Wuustwezel. De twee 185’ers zorgden zo voor een mooie eerbetoon aan coach Marc Herremans. Nuyes kende voor de titelstrijd weinig tegenstand, maar moest de overall zege aan de Nederlandse Maaike Caelers laten. Geen onbekende voor Kirsten, die wegens de dubbele nationaliteit internationaal voor Oranje uitkomt. Maya Kingma werd derde overall. Nuyes kwam samen met de twee Nederlandse toppers uit het water en bleef lang mee voorop.

Door het stevige fietswerk van Christine Verdonck kwamen Jolien Lewyllie en Verdonck terug aansluiten. Lewyllie begon als eerste te lopen, maar zag al snel Nuyes voorbij stormen. Ook Lieselot Bossuyt kwam nog uit de achtergrond terug en klopte in de laatste meters Lewyllie voor het zilver. Verdonck viel net naast het BK-podium.

podium dames bk sprint

Bij de mannen probeerde een groepje van vijf, met onder andere Willem Brems en Stef Verachten, na het zwemmen weg te rijden, maar in de tweede ronde kregen we een uitgebreide kopgroep met daarin de meeste favorieten. Alleen Jonathan Wayaffe had de boot gemist na een minder zwemnummer. Hij kwam terecht in een grote achtervolgende groep waar eerst Koen Veramme en nadien Yeray Luxem het fietswerk probeerde op te knappen, maar veel medewerking kregen ze niet in de achtervolging. En dus waren de medaille-kandidaten vooraan te zoeken.

Tijdens de 5 km lopen zette Marten Van Riel meteen een stevig tempo neer. Alleen Arthur De Jaegher bleef in zijn zog en in de slotronde kwamen ook Pierre Balty en Erwin Vanderplancke nog fel opzetten. Van Riel wist met de steun van het thuispubliek zijn voorsprong te behouden op de verrassende Arthur De Jaegher. Balty klopte Vanderplancke in de strijd om het brons.

Marten Van Riel was super tevreden. “We hebben even geprobeerd voorop te blijven, maar toen die grote groep terugkwam, wist ik dat het in het lopen beslist zou worden. Ik had er op voorhand rekening mee gehouden dat de jonge gasten als Balty en Vanderplancke sterk zouden lopen, maar ik werd nog het meeste verrast door Arthur De Jaegher. Ik ben diep gegaan en hij bleef maar aanklampen”, aldus de nieuwe Belgische kampioen.

Kijk hier naar een eerste video reportage van ATV over het BK Sprint.

Uitslag BK Sprint

bk sprint wuustwezel sfeer

[box type=”shadow” width=”660″ ]De Sterke Peer is dit jaar nog meer uitgegroeid tot één groot triatlonfestijn, zeker met de extra organisatie van het BK Sprint en de unieke aankleding van de finishzone en het fietsenpark in de tricolore Belgische tinten. En ondanks drie perfecte wedstrijden en een schitterende kids run werd het triatlonfeest overschaduwd door het plotse overlijden van de pa van Marc Herremans. Die was de hele week nog mee in de weer geweest om te helpen waar het kon, onder andere bij het opzetten van de tenten. Vrijdagavond werd hij thuis plots onwel en overleed hij compleet onverwacht aan een hartaderbreuk. Hij werd 70 jaar. We wensen bij deze Marc en de hele familie Herremans heel veel sterkte toe![/box]

foto’s: Kris Hofkens

WedstrijdidKijker

sterke peer 2014