Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach wint, Coysman 15de
Nieuws

Brydenbach wint, Coysman 15de

Tim Brydenbach Viersel 1

De topfavorieten heersten in de niet-stayer kwarttriatlon van Viersel. En vooral Joke Coysman viel op door haar 15de zege van het seizoen, waarmee ze nog één overwinning verwijderd is van haar record van 2012.

Zoals al enkele jaren het geval is, startten de dames en veteranen in een aparte wedstrijd ten opzichte van de Heren -40 in Viersel. Bij de dames was het Jolien Lewyllie die na 1000m zwemmen als eerste uit het water kwam met een voorsprong van bijna 30″ op Christine Verdonck, Sandra Wassink-Hitzert en Charlotte Verhaegen. Even verderop volgde Joke Coysman als 5de op bijna 1 minuut van de leidster. Tijdens het fietsen en het lopen was er echter niets te beginnen tegen Coysman, al kon Christine Verdonck als enige nog aanklampen tijdens het fietsen.

Joke Coysman Viersel
Na de 2de wissel kon Joke haar voorsprong uitbouwen in het lopen tot meer dan twee minuten aan de finish. In het duel voor de 2de plaats werd Verdonck nog bijgehaald door Sandra Wassink-Hitzert die de 2de looptijd neerzette. Jolien Lewyllie werd 4de en Mieke Suys knap 5de en behaalde zo ook de overwinning bij de dames +40. Bij de heren veteranen was de overwinning voor Mario Appermans die het haalde voor Sebastiaan Verhaert en Dirk Leman.

Tim Brydenbach Viersel

Tijdens de heren -40 wedstrijd was het vooral uitkijken naar het duel tussen Tim Brydenbach en thuisatleet Tom Suetens. Meteen vanaf de zwemstart was het de KTT-Zamaro-Triper4mance atleet die vol voor de overwinning wou gaan. Al na 200m zwemmen kon hij zich samen met Brydenbach en Ben Brems afscheiden van het grote pak. In de achtervolging waren het Sven Strijk en de jonge Lars Baeyens die na 1500m op ongeveer 1′ uit het water kwamen, kort gevolgd door Wouter Vander Mast, Bart Schrooyen en Lander Dircken. Halverwege het fietsen was Sven Strijk al tot op 20″ van het leidersduo Brydenbach-Suetens gekomen om even later de aansluiting te maken. Het afsluitende looponderdeel zou beslissen wie de overwinning mee naar huis zou nemen. Halverwege het lopen was het Turbo Tom die met zo’n 100m voorsprong aan zijn laatste loopronde kon beginnen maar op 2km van de streep leek het beste eraf bij de KTT atleet zodat het toch nog Tim Brydenbach was die de overwinning kon binnenhalen voor Tom Suetens en Sven Strijk. Lander Dircken werd na een goed looponderdeel knap vierde, gevolgd door Bart Schrooyen op de vijfde plaats.

Uitslagen Viersel

Foto's Johan Tack