Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens snelste loper in Madrid
Nieuws

Jelle Geens snelste loper in Madrid

Jelle Geens

Jelle Geens was zondag de enige landgenoot die naar de ETU Europabeker wedstrijd in Madrid trok. De Limburger zette er een puike prestatie neer en pakte de negende plaats in een sterk veld met onder andere Belaubre, Pujades, Polyanskiy en Van Egdom aan de start. Met een 31’25 zette Jelle bovendien de snelste looptijd neer.

Alvast een mooie mentale opsteker, want volgende week gaat de olympische puntenjacht verder met de ITU wereldbekermanche in Alanya, Turkije, waar de SMO-Specialized atleet samen met ploegmaat Simon De Cuyper en Christophe De Keyser en Peter Denteneer aan de slag gaat.

En in Weihai, China, stond afgelopen weekend het WK ITU Long Distance op het programma. Dat ging bijna geruisloos voorbij, ook omdat er niet al te veel toppers en al helemaal geen Belgische pro’s starten. Bij het Age Group WK haalde België wel goud. Na drie wereldtitels in aquathlon, sprint en OD triatlon pakte Stephane Vander Bruggen nu ook de titel op de lange afstand bij de M35. Hij won in 5u51’18 en had bijna vier minuten voorsprong op de bekende Franse lange afstandsatleet Laurent Martinou. Bij de elites kleurde het volledige podium Frans met Bertrand Billard, Sylvain Sudrie en Cyril Viennot. Bij de dames pakte Camilla Pedersen een jaar na haar enorm zware ongeval de wereldtitel voor Denemarken. Zij haalde het van de Finse Kaisa Lehtonen en de Nieuwzeelandse Andrea Hewitt.

Uitslag ETU Cup Madrid

Uitslag WK LD Triatlon Weihai M35