Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten heersen over Barrage
Multisports

Triatleten heersen over Barrage

podium Barrage

Op de Trail du Barrage in het kleine dorpje Engreux, tussen La Roche en Houffalize, waren dit weekend de triatleten heer en meester. Sport-Events, ook bekend van onder andere de 111’s van La Roche en Bilzen en de halve van Deinze, zorgden voor een unieke formule. Het stond de trailrunners vrij om te starten wanneer ze zelf wilden. In dit tijdrit-formaat liet Wouter Vander Mast de eerste toptijd noteren. Hij vertrok meteen met de eersten om 11 u. en zette 1u03’25 over de 13,2 km neer. Zijn ploegmaat Yeray Luxem startte een uur later en ondanks veranderende weersomstandigheden en meer volk over het parcours dook de Xterra specialist nog een halve minuut onder de tijd van Wouter. De derde plaats ging ook naar een triatleet: Bart Peeters van KTT klokte af op 1u10’25.

Christine Verdonck vertrok ook al vroeg en zette een toptijd neer. Die zou de rest van de dag blijven staan. De 1u16’35 was goed voor een 8ste plaats overall en een overtuigende zege bij de dames.

Ook op de lange afstand pakte een triatlete het goud. De jonge Heleen Adams verraste vriend en vijand door de enorm zware trail op haar naam te schrijven. Achter de verrassende Stefan Van Marrewijk pakte Ironmanager David Smitz het zilver.

Links naar uitslagen en foto’s vind op trailrun.be

Foto: Ludo-Grafica.nl, Ludo van der Put