Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hawaii doen op natuurlijke sportvoeding, het kan…
Nieuws

Hawaii doen op natuurlijke sportvoeding, het kan…

Dirk Baelus

Dirk Baelus is het levende bewijs dat natuurlijke sportvoeding en straffe sportprestaties hand in hand gaan. Hij finishte voor het derde jaar op rij in het WK Ironman in Hawaii en legt hieronder uit hoe hij dat op gebied van voeding en drank aangepakt heeft.

“Voor het 3de jaar op een rij heb ik het beste van mezelf gegeven in dė Ironman van Hawaii. Voor mij persoonlijk de zwaarste, niet vanwege het parcours maar door het klimaat. Niet persé de warmte, maar de vochtigheid maakt van deze wedstrijd een echte beproeving. Sinds 2007 finishte ik in 16 volledige triatlons, waarvan dus 4 keer in Hawaii. Ik ben ben blij dat ik dit heb kunnen realiseren.

Dirk Baelus Hawaii 1

Dit heb ik vooral te danken aan het aanpassen van mijn dagelijkse voedingspatroon. Vooral door problemen met mijn gezondheid, in mijn jeugd, was ik plots, zonder dat ik het besefte, het pad ‘gezonde voeding’ aan het bewandelen. Voor januari 2007 was ik jaarlijks meermaals ziek of had ik wel een kwaaltje zoals: bronchitis, verkoudheid, griep, darm- en huidproblemen. Ik voelde me zwak en als ik een beetje aan sport deed, was ik snel geblesseerd. Op mijn 14de werd ik zelfs naar het ziekenhuis gedragen, ik kon niet meer wandelen, botontsteking in mijn heup was het verdict. 4 jaar later een nieuwe ontsteking, ditmaal hartvliesontsteking. Het jaar daarna kreeg ik er nog eens ‘zona’ bovenop. Allemaal tekenen van een zwak lichaam met een heel lage weerstand.

Door mijn sport en dit compleet andere voedingspatroon voel ik dat mijn lichaam de balans gevonden heeft. Ik heb me met voeding sterker kunnen maken en het zorgt er voor dat alle bovenvermelde kwaaltjes verleden tijd zijn. Voor mij is de ontdekking van een keuken met pure en biologische ingrediënten, recht uit de natuur, een godsgeschenk. ‘No way’, dat ik 16 volledige triatlons kon finishen zonder dit krachtvoer.

Dirk Baelus Hawaii 2

Mijn dagelijkse voedingspatroon bestaat vooral uit een combinatie van volwaardige granen, peulvruchten, afgeleiden van peulvruchten (zoals tofu, tempeh, seitan en natto), groenten, fruit, noten, zaden en gefermenteerde producten zoals miso, sojasaus.

Een gebalanceerde of complete maaltijd bestaat uit:

  • granen (koolhydraten),
  • bonen of afgeleiden (eiwitten),
  • groenten (vitaminen en mineralen),
  • zaden (goede vetten en mineralen),
  • zeezout (mineralen).

Doordat ik dagelijks met gezonde voeding bezig was/ben dacht ik ‘wat kan ik nu meenemen op de fiets?’. Zo is INNERME PURE POWER geboren! Ik hecht er groot belang aan dat de voeding van ‘Innerme’ bestaat uit pure ingrediënten recht uit de natuur en dat het product een goede balans heeft. Het is belangrijk dat de voeding balancerend, zuiverend en versterkend werkt voor het lichaam. Voeding die je dagelijks en op lange termijn kan gebruiken, zonder dat het lichaam belast wordt. Sporten vraagt al heel veel van het lichaam, je lichaam vraagt dan naar de juiste voedingstoffen, ja toch? Geraffineerde, synthetische, bewerkte voeding met kleur- en smaakstoffen ziet je lichaam niet graag komen.

Dirk Baelus Hawaii 3

Momenteel bestaat het gamma van Innerme Pure Power uit Energy bars, Balance bars, Energy gels en Balance drinks.

Sinds januari 2012 zijn de bars van ‘Innerme’ op de markt. Dit is complete voeding die je voorziet van de juiste energie op een subtiele manier. Deze bars bevatten alle ingrediënten die in een complete maaltijd horen te zitten, zoals hierboven vermeld. Namelijk: rijststroop, rijst (koolhydraten), sesam (goede vetten en mineralen), soja ( eiwitten), zeewier (groenten uit de zee = veel mineralen en vitaminen) en zeezout (mineralen).

Er zijn 3 soorten repen:
1- Energy bar met anijssmaak
2- Energy bar met kaneelsmaak
3- Balance bar met groene thee

De bars zijn allen licht verteerbaar en zijn de basis voor constante energie en om een dip te voorkomen.

De Energy bar is ideaal voor en tijdens het sporten. De Balance bar bevat iets meer eiwit door een hogere verhouding soja en door het extra ingrediënt amandel, deze reep is dan ook goed als recuperatie na het sporten.

InnerMe Pure Power

De Energy gels zijn op basis van rijstmoutstroop aangevuld met een kruidencomplex. Dit complex bevat oa panel ginseng, koninginnenbrij, waterkers, brandnetel, parelmoer, … Deze gel is een topproduct van
formaat. Het geeft niet alleen energie maar maakt je ook gezonder. Het verhoogt het prestatievermogen, is een krachtig antioxidant, bevat veel plantaardig ijzer. Het kruidencomplex werkt als ondersteuning voor het immuunsysteem, detox, snellere recuperatie en verhoging van het zuurstoftransport.

De Balance drinks heb je in 2 versies: de gewone en de gezoete met Stevia. Deze drank is een natuurlijke dorstlesser. Ideaal om je vochthuishouding op peil te houden. Bovendien werkt het ontzurend (afvalstoffen afvoeren). De Balance drink is gemaakt van geroosterde groene thee met verse biologisch geperste gember en citroen. Bovendien bevat het een probiotisch natuurlijk product ‘kefir’ dat bevorderlijk is voor darmflora.

Allemaal voeding die je gezonder, zuiverder en sterker maakt. Alle producten zijn lichaamsvriendelijk, licht verteerbaar, goed voor de lijn en balancerend. De ideale voeding voor dagelijks gebruik.

Denk ook op lange termijn. In duursport wordt je sterker met de jaren, op één voorwaarde: jezelf verzorgen!

LIVE PURE, BE POWER!!!”

Innerme live pure be power