Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Linde Herreman
3quest

3quest: Linde Herreman

Nog niet zo lang geleden heb ik de beslissing gemaakt om te stoppen met triatlon. Die beslissing heeft veel te maken met de problemen met mijn rug. Ik vermoed dat ik altijd last zal blijven hebben van mijn rug

1. Linde, 3 jaar geleden brak je jouw rug op een training in Portugal. Hoe gaat het nu met jou? Heb je nog veel last?

Ik mocht van geluk spreken dat ik toen “maar” mijn rug had gebroken en terug alles mocht doen. Na 3,5 jaar ben ik nog steeds bezig met onderzoeken omdat ik nog dagelijks last heb van mijn rug. In erge dagen komt het soms voor dat 2 minuten rechtstaan echt lastig is voor mij. Dan moet ik ergens kunnen op steunen of het beste eigenlijk, gaan neerzitten.

Linde Herreman 3

Niemand zal me vorig triatlonseizoen (2014) gezien hebben op wedstrijden. De reden hiervoor was dat na mijn laatste wedstrijd in 2013 het plaatje uit mijn rug werd gehaald. Toen ik na de operatie (na enkele weken rust), terug opnieuw wilde gaan trainen merkte ik dat het veel zwaarder was voor mijn rug met enkele bijkomstige kwaaltjes. Tien minuten lopen was het langste dat haalbaar was. Langer lopen was niet mogelijk door uitstralingen die ik heb naar linkerbeen. Op de fiets is het hetzelfde verhaal maar dan heb ik bij zware inspanningen ook veel last van mijn rug of gewoon al een training doen van 2 uur op de fiets kan ook niet zonder problemen. Nu, na 1 jaar niet gelopen hebben, blijven de uitstralingen nog steeds elke dag opkomen en de rugpijn is ook nog niet verminderd.

2. We zaten jaren samen op de topsportschool. Voordat je naar de topsportschool kwam, deed je aan openwaterzwemmen. Zal je volgend jaar nog actief zijn in het triatlonmilieu of maak je de overstap naar het openwaterzwemmen?

Klopt, voor ik naar de topsportschool kwam, was ik actief in het zwemmen. Dit was niet specifiek in het openwater zwemmen maar dit kwam er bij in de zomer omdat ik dit graag deed. En later bleek dit ook een goede beslissing geweest te zijn voor de triatlonsport.

Nog niet zo lang geleden heb ik de beslissing gemaakt om te stoppen met triatlon. Die beslissing heeft veel te maken met de problemen met mijn rug. Ik vermoed dat ik altijd last zal blijven hebben van mijn rug en denk dat het daarom beter zal zijn om terug over te stappen op het zwemmen.

Linde Herreman 1

Deze zomer heb ik al eens geproefd van het openwater zwemmen, maar deze keer specifiek naar de langere afstand (5 km). Ik had dit jaar ook al graag eens een 10 km gedaan maar deze werd door problemen met de waterkwaliteit afgelast. De beslissing had ik pas genomen begin juni, dus was de voorbereiding eigenlijk nog niet zo perfect gelopen maar ik heb me wel geamuseerd tijdens deze wedstrijden. Nu ben ik in september terug beginnen met trainen om eens te kijken wat een jaar specifiek te trainen voor lange afstanden (5-10 km) weergeeft.

3. Je hebt je bachelor dieetkunde behaald aan de hogeschool in Leuven. Je deed in het begin van dit jaar stage in Aruba. Hoe kijk je terug naar deze periode? Wat zijn jouw toekomstplannen?

Dat vond ik een zeer leuke periode, vooral omdat ik eens bij mijn zus kon zijn voor 4 maanden. De levensstijl is wel compleet anders dan zoals we hier gewoon zijn in Belgie. Daar kennen ze bij wijze van spreken het woord “stress” niet, alles komt zoals de dag komt. Is het vandaag niet, dan is het morgen. Ik wil zeker en vast nog eens terug gaan naar Aruba, het is een klein maar mooi en gezellig eiland.

Linde Herreman 2

Momenteel ben ik nog een jaartje aan ’t verder studeren om zo meer mogelijkheid in werk te hebben. En mijn toekomstplannen op gebied van sport kan je in het antwoord op de vorige vraag lezen.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Mijn volgend slachtoffer zal Hannes Vandermoere zijn

1. Dit jaar was je te zien bij je nieuwe club Shifting Gears, hoe heb je dat seizoen ervaren in het Ironmancircuit? En wat zijn je toekomstplannen?

2. Je bent nog niet zo lang aan ’t werk, hoe valt de combinatie mee in sport en werk? Is dit makkelijk te combineren of moet je nu sneller een training laten vallen?

3. Ik herinner me nog iets vaag dat je, toen je nog studeerde, een ontwerp deed voor fietswielen. Zou je zelf je eigen wedstrijdwielen willen ontwerpen of laat je dat eerder over aan de fietsindustrie?

Foto's: Linde Herreman