Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Adam Lambrechts
3quest

3quest: Adam Lambrechts

Adam Lambrechts eredivisie

Ik geloof dat ik aan elke paal op de dijk ben moeten stoppen om te stretchen, want ik had krampen tot over mijn oren

1. Ben je tevreden over je seizoen 2014? Wat was je beste/slechtste moment dit jaar?

Helemaal tevreden ben ik niet over afgelopen seizoen. Het was een seizoen met ups en downs maar dat typeert mijn sportcarrière. Ik heb het altijd al moeilijk gehad om een constant hoog niveau te halen. Ik moet het meer hebben van uitschieters. Mijn beste moment afgelopen seizoen was in Geel. Daar voelde ik me echt heel sterk op de fiets en kon ik voor mijn doen nog goed lopen. Na die wedstrijd dacht ik, ja nu ben ik vertrokken voor een heel goed seizoen. Jammer genoeg kwam er daarna weer een periode waarin het niet zo goed liep. Mijn veruit slechtste wedstrijd was in Knokke. In de opwarming richting Sluis werd ik er al afgereden door mijn coach. En de wedstrijd zelf was niet veel beter. Ik geloof dat ik aan elke paal op de dijk ben moeten stoppen om te stretchen, want ik had krampen tot over mijn oren. Ik dacht toen een tijdje aan opgeven, maar mijn vriendin had 2 à 3 uur op de trein gezeten om te komen supporteren. Dus dat kon ik toen niet maken.

Adam Lambrechts Mechelen Kris Hofkens

 2. Je bent een sterke fietser, een eigenschap die vooral tot zijn recht komt bij non-drafting wedstrijden denk ik dan? Zijn dit ook je favoriete wedstrijden en heb je in dat verband al plannen voor een halve (of zelfs volledige) triatlon?

Ik heb niet echt een voorkeur voor drafting of non-drafting wedstrijden. Ik doe ze allebei even graag maar het is wel een feit dat ik beter tot mijn recht kom in de wedstrijden waar er niet gestayerd mag worden. Daarom ga ik me er ook stilaan meer op toeleggen. In de toekomst wil ik zeker overschakelen naar de halve triatlon. Daar kijk ik wel heel erg naar uit maar ik wil niet te overhaast te werk gaan. Volgend jaar zal ik zeker ook nog starten in drafting wedstrijden en dan vooral in de nieuwe T3 series. Dit vind ik een fantastisch concept omdat triatlon nu naast een individuele sport ook een beetje een teamsport wordt. Ik heb al enkele jaren wedstrijden gedaan in de Eredivisie. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, hoop ik nu te kunnen gebruiken en te delen met mijn teammakkers.

Adam Lambrechts KTT

 3. Ik (Lars Baeyens, nvdr) ken jou als een rustige persoon die zich zelfs enkele minuten voor de wedstrijd nergens druk in lijkt te maken, ik denk soms dat je het woord stress niet kent. Is dit echt zo of hou je bewust dat wat ‘nonchalante’ imago overeind?

Ik een nonchalant imago? Dat is het eerste wat ik daar van hoor. Nee, het is inderdaad wel zo dat ik nogal een nonchalante persoon ben. Toen ik net gestart was met triatlon gebeurde het wel vaak dat ik van alles vergat mee te nemen naar de wedstrijd. Ik ben ondertussen slimmer geworden en heb nu een checklist gemaakt die ik overloop alvorens het vertrek. Toch gaat het nog niet altijd goed en zo kwam ik aan in Weiswampach met 10-speed wielen en een 11-speed fiets. Ik geloof dat het toppunt van mijn nonchalance was toen ik met Tim (Brydenbach) ging fietsen. Ik reed met de auto tot bij hem en had alles bij buiten mijn fiets zelf. Desondanks ik nogal nonchalant ben heb ik toch ook voor elke wedstrijd de nodige dosis gezonde stress. De dag dat ik geen stress meer heb voor een wedstrijd, stop ik volgens mij met triatlon.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Bedankt voor de vragen Lars. Als volgende slachtoffer kies ik Linda Vitova.

1. Hoe ben je met triatlon begonnen en wat is je ultieme droom/doel?

2. Ik weet dat je studeert in Leuven, maar wat doe je precies en hoe combineer je dit met triatlon?

3. Je bent van Tsjechische afkomst. Wat zijn de grootste verschillen tussen triatlon in Tsjechië en triatlon in België en heb je soms heimwee naar je thuisland?

Foto's: Adam Lambrechts en Kris Hofkens