Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK Triatlon Jeugd dan toch naar Brugge
Nieuws

BK Triatlon Jeugd dan toch naar Brugge

McCann Tri Team Jeugd Brugge
De locatie van het BK jeugd ligt eindelijk vast. Het BK zal plaatsvinden te Brugge in de maand september. Initieel was het BK jeugd voor 2015 toegewezen aan Viersel. De organisatie van Viersel voelde zich echter genoodzaakt om zich terug te trekken, aangezien het BK sprint op dezelfde dag zou plaatsvinden in Seneffe. KTT behoudt echter wel het recht om het BK jeugd te organiseren in 2016. Zo moest de BTDF opzoek naar een nieuwe organisator. Twee clubs stelden zich kandidaat, Mc3TB en TRIBE. Tot op heden kon de Vlaamse federatie (vtdl) nog geen toewijzing van het BK doen omdat dit nog moest voorgelegd worden op de overkoepelende Belgische bond (BTDF). Echter vooraleer het samenkomen van de BTDF werd beslist dat er geen uitsluitsel kon gebeuren op basis van wedstrijdkwaliteit, daarom zou de toewijzing moeten gebeuren op basis van opbod. Beide clubs bleken hier echter geen zin in te hebben en beslisten in onderling overleg dat het BK jeugd georganiseerd zal worden door Mc3TB in september te Brugge. De jeugd cup wedstrijd ingericht door TRIBE zal naar jaarlijkse gewoonte doorgaan te Vilvoorde. De club zal zich echter zal bijkomend richten op het organiseren van een recreatieve jeugdwedstrijd, dit speciaal voor jongeren (Irondkids, JC en JB) die nog niet klaar zijn voor het Belgische jeugd cup circuit.
Ouders die gewacht hebben op het boeken van hun vakantie tot de bekendmaking van de datum van het BK, kunnen dit nu met een gerust gevoel doen. Het McCann Tri Team organiseerde vorig seizoen al een succesvolle en drukbezette eerste editie van hun jeugdtriatlon, zoals u hier kon lezen.