Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach, Nackaerts en Nuyes in Vlissingen
Multisports

Brydenbach, Nackaerts en Nuyes in Vlissingen

Tim Brydenbach Vlissingen 2015

In Vlissingen werd dit weekend de openingsmanche van het Haverkamp zwemloopcircuit gehouden. Traditiegetrouw waren de Belgen vooral op de afspraak in dit Nederlandse regelmatigheidscriterium. Op de korte afstand (500 meter zwemmen en 5 km lopen) zette het Zamaro Triper4mance team van KTT een indrukwekkende zes op zes neer. Tom Suetens kwam samen met ploegmaats Jarne Verhaegen en Adam Lambrechts uit het water. TurboTom wisselde snel en leek op weg naar de zege maar Arno Nackaerts bewees al vroeg in vorm te zitten door zijn achterstand van 16 seconden goed te maken en in de finale van Suetens weg te lopen. Hij won met 6 seconden voorsprong op Tom. Verhaegen en Lambrechts werden drie en vier. En Yorben Verboven en Arne Olyslaeghers pakten plaats vijf en zes. Over dezelfde afstand moest KTT bij de vrouwen vrede nemen met zilver en brons. Lone Meertens en Jessica Verlinden werden tweede en derde, achter een alweer zeer sterke Kirsten Nuyes die van start tot finish aan de leiding ging. De 185-Sportoase-Castelli atlete had meer dan twee minuten voorsprong.

Op de langere afstand (1000 zwemmen, 10 lopen) waren Lars Baeyens en Tim Brydenbach de snelste zwemmers. Met een voorsprong van 1’40 op Niels Koole was het duidelijk dat onze landgenoten zouden strijden voor de zege. In het looponderdeel haalde de Belgische kampioen lange afstand het vlot met meer dan vijf minuten voorsprong. Zijn Trille-ploegmaat Baeyens moest zich nog reppen. In de strijd om het zilver hield hij nog net vier seconden over op Stefan De Laet. Bij de dames won Maria Oorsprong-Alta.

Uitslagen zwemloop Vlissingen