Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel klimmen en zwemmen in Mallorca
Nieuws

Veel klimmen en zwemmen in Mallorca

3athlon stage Mallorca 2015 met tekst

Van 7 tot 14 maart trekt 3athlon.be op stage naar Mallorca met onze partner FlowTrackbike. Vanaf € 599,- per persoon kan je zelf deelnemen aan deze stage, die volledig wordt begeleid door Peaklevel. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus boek nu je deelname en vergezel ons naar Ses Salinas. Klik op de foto hierboven en log in met gebruikersnaam: 3athlon.be en wachtwoord: mallorca. Tim De Vilder en Peter Janssens van Peaklevel geven alvast een inkijk in het programma wat ons daar te wachten staat.

De bedoeling van deze triatlonstage is uiteraard voldoende kilometers op de fiets maken. Traditioneel is het in de Belgische winter niet altijd makkelijk om veel volume te trainen in het fietsen. We profiteren dan ook van het betere weer om rustige duurtrainingen af te werken, met hier en daar de nodige prikkels. Er wordt altijd in 3 groepen gereden, zodat ieder op eigen niveau kan rijden. Naast de fietstrainingen wordt afwisselend een loop- en zwemtraining aangeboden. Ook deze trainingen worden begeleid en hebben dus voldoende focus op techniek.

Hieronder een voorbeeld van hoe jouw stageweek er in Mallorca uit kan zien.

FlowTrackbike stage Fuerteventura 2013

Zaterdag 7 maart: aankomst
Ochtendvlucht. De groep wordt opgewacht in de luchthaven voor de transfer richting hotel. Na het inchecken en een middagmaal gaan we in de namiddag rustig losfietsen. Dit om de spieren wat te doorbloeden en klaar te zijn voor de volgende dagen. Elke dag is er een uitgebreide briefing waarbij het programma voor de volgende dag besproken wordt. Op dag 1 is er uiteraard ook een kennismaking tussen de deelnemers en de begeleiders, zodat alles vlot kan verlopen.

Zondag 8 maart

Op de eerste echte trainingsdag voorzien we een duurrit. Deze rit is relatief vlak tot licht golvend. Een ideale eerste rit om te wennen aan het volume en voor sommigen ook het moment om te leren in groep rijden. In de namiddag staat er een looptraining op het programma. Deze wordt ingeleid door een aantal stabilisatie-oefeningen en een stukje looptechniek.

Maandag 9 maart
Opnieuw een duurrit waarbij we de andere richting uitgaan en het centrum van het eiland ontdekken. Later op de dag volgt nog een zwemtraining, waarbij iedereen technische feedback krijgt.

Dinsdag 10 maart
Vandaag gaan we de klimspieren eens testen met een mooie klim richting het klooster van San Salvador. De rest van de rit is golvend, waardoor we opnieuw de nodige kilometers verzamelen. Een losloopje sluit de eerste 3 trainingsdagen af.

Stage Mallorca 1

Woensdag 11 maart
Vandaag volgt een fiets-rustdag. Uiteraard nemen we vandaag de tijd voor een langere zwemtraining en ook opnieuw wat stabilsatie- en krachtwerk. Na wat rust werken we dan een specifieke looptraining af. Afhankelijk van de verschillende doelstellingen van de groep, gaan we in groepjes deze training afwerken.

Donderdag 12 maart
Opnieuw de fiets op voor een rustige duurrit met stukjes langs de kust. De dag wordt afgesloten met een zwemtraining.

Mallorca fietsparcours

Vrijdag 13 maart
Vandaag de koninginnerit van de stage, met heel wat klimwerk en ook voldoende kilometers. Halfweg wordt er bijgetankt, zodat we toch een mooie dagtocht zullen hebben. Een overgangsloopje zorgt ervoor dat we deze stage met een goed gevoel kunnen afsluiten.

Zaterdag 14 maart: vertrek
Ochtendvlucht richting thuisfront.

3athlonStage2015GIF

De 3athlon.be stage loopt van zaterdag 7 maart tot zaterdag 14 maart én we sluiten de stage af met een eerste wedstrijd, maar dan wel op het thuisfront. Deelnemers aan de 3athlon.be stage kunnen extra voordelig inschrijven voor de 1/8ste triatlon van Herderen op zondag 15 maart. Wees gerust, anders dan in Mallorca zullen we in Herderen ‘s ochtends in overdekt bad zwemmen. ‘s Namiddags wordt er in volgorde van de zwemtijden verdergegaan met fietsen en lopen.

3athlon.be voorziet voor elke deelnemer aan de stage ook nog een leuke goodie bag!

Wil je deze unieke stage meemaken, surf dan nu naar de Flow Track Bike site en log in onder “Groepen” met gebruikersnaam: 3athlon.be en wachtwoord: mallorca Daar vind je ook alle verdere informatie of je kan ons ook altijd mailen via redactie@3athlon.be.