Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Alexis Krug
3quest

3quest: Alexis Krug

Alexis Krug Antwerpen lopen 2014

Ze kon er wel mee lachen. Eigenlijk had ze het zelf ontdekt op 3athlon.be, dus zelf viel ik wat uit de lucht.

1. Jij hebt altijd al gezwommen, maar hoe ben je er dan opgekomen om ook triatlon te gaan doen ?

Ik heb inderdaad wel een tijdje gezwommen. Ik ben beginnen zwemmen in de zwemclub van Kalmthout toen ik 5 jaar was. Later ben ik overgegaan naar Kapellen. Toen ik uiteindelijk in mijn laatste jaar op de universiteit zat, heb ik beslist om het competitiezwemmen vaarwel te zeggen omdat ik dacht dat ik er niet meer genoeg tijd voor zou hebben. Ondertussen had ik mijn vriendin, Anne, leren kennen. Zij koerste toen, en dankzij haar ben ik begonnen met fietsen. De stap naar het lopen was toen nog klein, en zo kom je bij triatlon terecht.

Alexis Kru kampioenschap van Kalmthout

2. Wat is je mooiste resultaat dat je ooit behaald hebt tot nu toe ? (mag ook in een andere sport dan triatlon zijn).

In 2009 ben ik 4de geworden op het BK op de 200 vrije slag, achter jouw broer Kevin 😉 (Kevin Nuyes, de broer van Kirsten – nvdr)

Qua triatlonuitslagen ben ik het meest tevreden van mijn prestatie in de halve triatlon van Deinze vorig jaar.

Alexis Krug RunBike Watervliet 2015

3. Op 3athlon.be werd je na de crossduatlon van Wuustwezel gelinkt aan An Aernouts. Wat vond je echte vriendin Anne daarvan? En hebben jullie elkaar via de sport leren kennen?

Ze kon er wel mee lachen. Eigenlijk had ze het zelf ontdekt op 3athlon.be, dus zelf viel ik wat uit de lucht.

Anne heb ik tijdens mijn studies in Leuven leren kennen, maar eigenlijk zaten we ook op dezelfde middelbare school. En nu vinden we het wel leuk om samen te kunnen trainen en af en toe een wedstrijd samen te kunnen betwisten.

Alexis Krug Antwerpen 2014

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Het volgende slachtoffer is Christine Verdonck

1. Hoe is het om met een andere triatleet samen te wonen en waarover gaan de gesprekken aan de keukentafel dan?

2. Van waar die specifieke keuze voor X-terra triatlons want op de baan lukt het toch ook goed?

3. Wat zijn je ambities voor het komende seizoen?