Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Flora Duffy ook in Xterra sterk, Jimbo 13de
Multisports

Flora Duffy ook in Xterra sterk, Jimbo 13de

flora duffy

In Kaapstad stond de eerste grote internationale Xterra proef op het programma. Jim Thijs werd 13de in de Xterra Zuid-Afrika na een off-day. Jimbo kwam samen met andere toppers als Jan Pyott en Antoine Van Heerden uit het water, vlak achter eerste dame Flora Duffy. Die zorgde voor heel wat spektakel door naar een tiende plaats overall te stormen en met overwicht te winnen bij de dames, en dat slechts een week na haar zege in de ITU Sprinttriatlon van Cape Town. Jim zakte wat weg in het fietsonderdeel, maar liep op karakter nog naar een 13de plaats.

“Het was een geweldig evenement, maar ik had zelf een slechte wedstrijd,” liet Jimbo weten. “Ik werd 13de nadat ik me de hele dag zwak voelde. Eén van mijn fameuze offdays en ik vind het jammer dat dat net hier moest gebeuren. Hopelijk was dit de eerste en de laatste keer dit seizoen, maar het kan altijd nog erger. Zo moest Conrad Stoltz zelfs verstek laten gaan voor zijn thuiswedstrijd omdat hij zich niet goed voelde. Gelukkig hebben we nog acht maanden sporten te goed”, aldus Jimbo.

De zege was voor thuisatleet Stuart Marais die het haalde voor Bradley Weiss en de Spaanse beloftenwereldkampioen cross-triatlon Roger Serrano.