Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel bevestigt meteen in Abu Dhabi
Nieuws

Marten Van Riel bevestigt meteen in Abu Dhabi

WTS Abu Dhabi mannen VTDL

Hij kwam als twaalfde uit het water en passeerde de finish na 1 ronde fietsen in tweede positie… Veel beter kon het seizoen 2015 voor Marten Van Riel niet beginnen. De jonge held van het 185-Sportoase Castelli omnium team kampt nog met de nasleep van een lichte voetblessure, maar dat weerhield hem er niet van om in een absoluut topveld 22ste te worden en zijn plaats op de World Triathlon Series in Abu Dhabi op te eisen. Rest de vraag wat het geweest zou zijn zonder blessure, al kon zijn looptijd van 15’26 alsnog tellen. En om u even het goede referentiekader te geven: maar liefst elf atleten bleven onder de 15′ in het looponderdeel van een supersnelle sprinttriatlon.

WTS Abu Dhabi Mannen

Marten had een erg goed zwemnummer en en sterke wissel en begon als zesde te fietsen. Na één ronde kregen we vooraan een grote hergroepering, onder impuls van onder andere Gomez en Brownlee. Die speelden deze keer echter niet de absolute hoofdrol, want vanaf de laatste wissel trokken Mario Mola, Vincent Luis en Richard Murray in de aanval. De Spanjaard is eerder al de snelste gebleken van deze drie en op twee kilometer van het einde zette hij een definitieve versnelling in. Fransman Luis klopte de Zuid-Afrikaan Murray voor het zilver. Silva werd vierde, voor Brownlee. Marten Van Riel werd heel knap 22ste op slechts 27″ van de top-10 en brengt daarmee de bevestiging van zijn knappe 5de plaats op het WK bij de beloften vorig seizoen.

Voor Simon De Cuyper begon het seizoen in mineur. Hij kwam als 59ste en allerlaatste uit het water, met ruim een minuut achterstand op de koplopers. Zijn wedstrijd zat er ook meteen op.

Uitslag WTS Abu Dhabi Mannen