Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Afzien en genieten in Mallorca, deel 1
Column

Afzien en genieten in Mallorca, deel 1

Mallorca swim pool 7 am

“Dit is geen vakantie, dit is een stage”. Het zijn de woorden van Peaklevel begeleider Tim De Vilder op de FlowtrackBike 3athlon.be stage in Mallorca tijdens de dagelijkse briefing om 19 u. Een dag later voelt het aan de rand van het zwembad van Hotal Cabo Blanco in Colonia Sant Jordi nochtans als een heerlijke vakantie aan. We zijn over halfweg en vandaag is het rustdag. Dat wil zeggen dat er niet gefietst wordt. Zelf hebben we er anderhalf uur zwemmen opzitten, de rest heeft twee uur in het water gelegen. En om 16 u. volgt een intensieve looptraining. Maar nu is het eventjes vakantie.

Ook de rest van de stage voelt zo aan. Elke dag kom je om 21 u. tot de vaststelling dat de dag voorbij gevlogen is, terwijl je lichaam alleen nog naar slaap verlangt na het uitgebreide, diverse en dagelijks van samenstelling wijzigend buffet in het restaurant van het hotel. Cabo Blanco mag dan niet meteen de “sportieve” uitstraling hebben van bijvoorbeeld Playitas of Sands Beach, het is een uitstekend hotel met ruime kamers, allen met balkon en met uitgestrekt zicht over de zee. Het personeel is uiterst vriendelijk en hoewel het hotel vooral veel Duitse gasten over de vloer krijgt, schakelt men probleemloos over van Duits naar Frans naar Engels.

Mallorca stage uitzicht zonsondergang

De bedden en matrassen zijn van een prima kwaliteit, ideaal voor een ongestoorde nachtrust want voor het zwemwerk worden we telkens voor dag en dauw wakker. Om 7 uur vertrekken we namelijk al wandelend naar het 500 meter verder gelegen Best Swim Center, een 50 meter openlucht zwembad. De grootste troef is misschien wel het chloorvrije zwemwater, dat licht zout is en geurt naar het hout waarmee het bad blijkbaar warmgestookt wordt. In het water is het aangenaam vertoeven met op de achtergrond een ochtendzon die haar best doet om de nevels boven de acht banen te doorbreken. Een feeërieke setting voor een stevige swim workout.

Net zoals bij de andere trainingen worden de elf deelnemers in drie groepen onderverdeeld, ieder naar eigen vermogen en capaciteiten. De stage wordt begeleid door Tim De Vilder, Geert Lammertyn en Karl Van Biervliet, drie ervaren coaches van Peaklevel, elk ook uitgerust met een gezonde portie Westvlaamse humor. Dat we in de baan naast meervoudig wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant mogen plaatsnemen, geeft ons toch een extra sportief gevoel 🙂

Mallorca Stage groep fietsen

De nadruk tijdens onze zeven sportieve dagen op Mallorca ligt vooral op het fietsen en dat is in één woord “skètterend” om het op zijn Westvlaams te zeggen. Colonia Sant Jordi ligt in de meest zuidelijke punt van Mallorca en de omstandigheden zijn er optimaal om te fietsen. In de buurt van het hotel vind je alleen lichtglooiende goed geasfalteerde wegen met weinig verkeer. In tegenstelling tot het drukkere Palma valt overigens overal de absolute rust op. Buiten het seizoen is het in Colonia Sant Jordi aangenaam vertoeven voor wie het drukke toerisme wil vermijden. Waar je ook fietst, de wind is een constante factor. En voor de liefhebbers van het betere klimwerk liggen een aantal beklimmingen vlak in de buurt, met veelal goed lopende klimmetjes zonder echt hele steile stukken.

Mallorca stage Caroline boardwalk

Lopen doen we in het park op 500 meter van het hotel. Er zijn vier trails voorzien, variërend van 3,3 tot 8,8 km zodat je ook de mogelijkheid hebt om verschillende lusjes te doen. En langs de veelal rotsige stranden loopt een lange boardwalk die zich ook uitstekend loont voor een looptraining.

Voorlopig genieten we ook volop van zonnig lenteweer, met dagelijks heel veel zon en een temperatuur rond 18 graden, al voelt het onder de zon wel veel warmer aan. Insmeren is dan ook aangewezen en bij een aantal onder ons begint de fietskledij gebrandmerkt te worden op het lichaam. Aanstaande vrijdag zal het dan ook zweten worden, wanneer de koninginnenrit op het programma staat. Een trip van 200 km voor Groep 1 met een paar beklimmingen, met als letterlijk hoogtepunt de Coll de Puig Major, met zijn 875 meter de hoogste en langste klim van Mallorca. Die gaan wij waarschijnlijk wijselijk aan ons laten voorbijgaan en aansluiten bij Groep 3, waar het tempo ook net hoog genoeg ligt, maar de totale afstanden net iets lager mogen zijn.

Mallorca stage Caroline jachthaven

Maar eerst nog even genieten van een paar uurtjes vakantie. Want straks om 16 u. mogen we onze beentjes weer goed insmeren, hebben we gehoord…

Met dank aan:

Flow Track Bike Square 250