Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Bart Colpaert
3quest

3quest: Bart Colpaert

Bart Colpaert Almere

Als ik geen kilometers afleg in het zwembad dan krijg ik ook niet het goeie watergevoel

1. Bart, vroeger waren er de legendarische Epics. Koers met Mario, Johan, Wim, … Zou je zelf ooit nog eens deelnemen om in vorm te geraken? Hoe heb jij deze Epics ervaren?

Die EPIC weekendjes waren superzwaar, maar hier kon je wel grenzen verleggen. Nadien kwam je telkens een stuk sterker terug! De combinatie van afstand, snelheid en parcours maakten er een heel zwaar weekend van. Ik zou zeker terug meegaan met de bende van vroeger. Op voorwaarde dat Barry ook mee gaat natuurlijk 🙂

Bart Colpaert zwemmen

2. Zelf stijg je in één van de drie diciplines ver uit boven de rest! Hoe komt dat? Train je daar extra voor? Of net niet?

Natuurlijk moet ik ook voor dat zwemmen hard trainen hoor. Misschien net iets minder dan iemand anders die vooruitgang wil maken in het water, maar als ik geen kilometers afleg in het zwembad dan krijg ik ook niet het goeie watergevoel. Ik train dus zeker niet meer dan iemand anders, maar ook niet minder.


Bart Colpaert 1


3. Hoe zie jij je verdere carriere eigenlijk? Zou je nog eens naar Hawaii gaan? Ironman?

Hawaï is twee keer dik tegengevallen. Ik aas dus zeker en vast nog eens op revanche, maar op dit moment is dat verre van prioritair! Ik hoop snel terug pijnvrij te kunnen trainen en weer op niveau te geraken want mijn achillespees ruptuur was toch wel een behoorlijke kwetsuur en de revalidatie duurt langer dan ik eigenlijk had gewenst!
Ik hoop dit seizoen terug aan de start te kunnen staan van een volledige en ik zal me dan in 2016 nog eens volledig smijten.

Bart Colpaert

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Voor de volgende 3quest blijf ik graag in de streek en klop ik eens aan bij topduatleet Kenneth Vandendriessche die zijn pijlen op de triatlon richt.

1. Kenneth, van waar de overstap naar de triathlon?

2. Vorig seizoen had je wat last van krampen die je weerhielden om te tonen waar je echt in staat toe bent. Zijn deze nu van de baan?

3. Na een jaartje bij Club Shifting Gears moet je het nu opnieuw alleen redden? Lukt het gemakkelijk om als topper aan de nodige partners te geraken? En hoe zou dit nog vlotter kunnen verlopen voor jou?

Foto's: Bart Colpaert, Katrien Decru, Stijn Vandecapelle en Chris Hofkens