Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Reacties van Pieter en Sofie in Brasilia
Nieuws

Reacties van Pieter en Sofie in Brasilia

Uplace BMC podium Brasilia

Met een tweede plaats achter haar ongenaakbare ploeggenote Helle Frederiksen zette Sofie Goos een topprestatie neer in het Latin American Championship 70.3 Ironman in Brasilia. Pieter Heemeryck wist voor de start al dat het een moeilijke zou zijn, maar kon niet weerstaan aan de competitiedrang. Voor hem werd het afzien, al deed hij op karakter wel uit. Wij bundelden hieronder de eerste reacties van onze twee toppers:

Sofie Goos genoot van een unieke team performance. “Op voorhand had ik me zelf al gezegd da een top-5 een succes zou zijn en een podium finish zou fantastisch zijn. Dat ik tweede word na Helle is een unieke ervaring voor ons team en dat maakt me erg blij. Mijn zwemmen was nochtans niet zo sterk en ik kwam pas als 10de uit het water. Op de fiets kon ik al snel opschuiven naar een vijfde plaats en ik wisselde als derde, vlak achter Chura Haley. In het lopen rukte ik snel op naar de tweede plaats. In de laatste ronde kwam Ruth Brennan Morrey nog heel erg dicht, maar ik heb dan alles gegeven en mijn tweede plaats verzekerd. Ik ben zeer tevreden met het resultaat van mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Mijn volgende grote wedstrijd wordt de Ironman van Texas in mei”, aldus Sofie.

Pieter Heemeryck kwam niet helemaal fit aan de start en dat liet zich ook voelen onderweg. “Niet het resultaat (102e) waar we voor gekomen zijn, maar we hebben niets gebroken en de knie lijkt na mijn val een zestal weken terug in orde te geraken. Al een overwinning op zich. Blij dat ik toch de finish heb gehaald want veel te veel mensen hadden energie en tijd in mijn blessure gestoken zodat ik hier gisteren toch aan de start kon staan. Slechts een dagje acclimatiseren, knie-perikelen en de eerste warme omstandigheden van het jaar hebben me gisteren denk ik een top-10 plaats gekost, maar dat zijn dingen om mee te nemen naar de toekomst, want dat heb ik uiteraard zelf in de hand. Eén zwaluw maakt de lente niet, dus I will be back!” aldus Pieter.

En zijn knie was pijnvrij, dus hij verwacht er begin mei wel weer te staan, liet hij via Twitter weten: