Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Boze Van Poucke: “Gelukkig ging het niet om medaille”
Duathlon

Boze Van Poucke: “Gelukkig ging het niet om medaille”

Gert Van Poucke Horst

Op het EK Duatlon Sprint in Nederland behoorde Gert Van Poucke tot de favorieten voor het podium. Hij was achteraf ontgoocheld omdat zijn vierde plaats een vijfde werd. De Nederlander Stein Posthuma maakte aan kop een fout in de wissel (een tweede paar schoenen naast zijn wisselbox), kreeg een penalty van 15″ die achteraf bekeken 10″ had moeten zijn. De Nederlandse delegatie ging zijn gelijk halen aan de groene tafel en zo schoof Posthuma op naar een vierde plaats en werd Gert alsnog vijfde.

“Had ik het geweten dat het op seconden aankwam, dan had ik al eerder beginnen spurten”, vertelde een ontgoochelde en boze Van Poucke na afloop. “Ik had Posthuma zeker nog geklopt voor de vierde plaats.” Of Posthuma de penalty verdiende terwijl de Nederlander op weg leek naar een verrassende zege liet Gert in het midden. “Ik denk dat de regels voor iedereen duidelijk waren. In mijn ogen ging de jury hier de fout in, eerst door de verkeerde penalty te geven en dan door hun fout te compenseren met een beslissing om vijf seconden van zijn tijd te halen. Dat is een heel rare wedstrijdbeïnvloeding. Gelukkig dat het hier niet om een podiumplek ging, want dat zou wel heel zuur geweest zijn. Ik ben nog even gaan protesteren, maar ze vertelden me dat het weinig zin had.”

Het was niet het enige wat tegenstak bij de ex-Belgische kampioen duatlon. “Mijn eerste run was niet super, maar het was onmogelijk om nadien in het fietsen nog het verschil te maken. Onbegrijpelijk dat ze ons tijdens een EK op een fietspad laten rijden. Als de eerste twee voorin de benen stilhielden, kwam er niemand meer voorbij. Er was dan ook geen ontkomen aan. Gelukkig voelde ik me tijdens de tweede run wel erg goed. Ik had opnieuw nergens last van (doelend op de krampen en steken waar hij vorig jaar regelmatig mee te kampen had – redactie) en dat maakt dat ik niet ontevreden mag zijn”, aldus Gert Van Poucke.

De titel ging naar de snelle Italiaan Alberto Della Pasqua, die zijn eerste titel bij de elites pakte, voor snelste belofte Jorik Van Egdom (ook al ETZ sinds dit seizoen) en titelverdediger Sergio Silva. Axel Van Liefferinge werd 17de. Sander Heemeryck was 6de bij de U23 en Falko De Backer 8ste.

Uitslagen EK Sprint Duatlon