Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alex Tondeur pakt zilver in Aix-en-Provence
Nieuws

Alex Tondeur pakt zilver in Aix-en-Provence

Alex Tondeur Aix DP

Alexandra Tondeur trekt de goede lijn door van de laatste weken. In Aix-en-Provence behaalde Alex een knappe zilveren plak op de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence. Onze sympathieke landgenote moest stevig in de achtervolging op Camilla Pedersen en Gabriela Zelinka, maar een goed ingedeeld fietsnummer, waarbij ze in de tweede helft geen tijd meer verloor, bracht haar op 6’45 van Pedersen. De Deense kreeg echter een penalty en verloor heel wat tijd in T2.

In het lopen liep Tondeur constant sneller dan de dames voor haar en vlak voor halfweg raapte ze Pedersen op en naderde ze tot op 1’20 van Zelinka. Ze leek op weg naar een topprestatie maar in de laatste vier kilometer begon de Hongaarse opnieuw te versnellen en kwam Pedersen ook opnieuw dichterbij. Zelinka won in 4u33’32 en had iets meer dan twee minuten voorsprong op onze landgenote.

 kenneth vdd bioracer

Bij de mannen verging het de Belgen minder goed. Schaduwfavoriet Kenneth Vandendriessche verloor veel tijd in het zwemmen en kreeg zijn achterstand van meer dan 4 minuten nooit echt dicht gereden op de fiets. Hij kwam pas als 28ste van de fiets.

Stenn Goetstouwers had wel een goed zwemnummer en kwam als 9de aan wal. Vooraan waren ze allemaal redelijk aan elkaar gewaagd en hij speelde constant mee voor de top-15 in een grote groep achtervolgers. Daar werd af en toe wat dicht op elkaar gereden en Stenn was de enige van de groep die een kaart aangesmeerd kreeg wegens drafting. Daardoor viel hij in T2 ver terug. Hij stapte halverweg de halve marathon uit. Ook Maxime Verstraete streed op de fiets voor de Top-15 plaatsen. Hij finishte als 14de.

De Duitser Andi Boecherer (3u57’21) won met klein verschil (12 seconden) voor zijn landgenoot Boris Stein en de Nederlandse Zwitser Jan Van Berkel.

In Aix-En-Provence waren ook flink wat Belgische age groupers aan de slag. Hun resultaten krijgt u later vandaag.

Foto: Alex Tondeur - David Pintens