Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Suetens en Krug spurten voor zege in Geel
Nieuws

Suetens en Krug spurten voor zege in Geel

Tom Suetens Alexis Krug Geel

Tom Suetens heeft net zoals vorig jaar de kwarttriatlon van Geel op zijn naam geschreven. De jonge belofte van het KTT-Zamaro-Triper4mance team had het zondag wel een stuk minder gemakkelijk dan in 2014. In een millimeterspurt met Alexis Krug haalde Turbo Tom het heel nipt. Bart Borghs snelde met een indrukwekkend loopnummer nog naar een derde plaats voor eigen volk. Birgit Massagé zorgde voor een Lommelse dubbel bij de dames.

In de sprinttriatlon had haar ploeggenote Sofie Rubbrecht al het goede voorbeeld gegeven. Zij haalde het van Laurien Billen en Kathleen Meire. Bij de mannen was Tim Brydenbach de youngsters Laurens Verluyten en Frederik Swannet te snel af.

Massagé moest vanuit de achtergrond terugkomen nadat ze in het zwemmen ruim 2,5 minuut verloor. Vooraan was het Frone Wouters, de vriendin van Pieter Heemeryck, die als eerste uit het water kwam, met een minuut voorsprong op Mieke Suys. Die kwam in het fietsen aansluiten bij Frone en met zijn twee bleven ze 40 km lang samen. In het afsluitende lopen ging Massagé al snel over Frone Wouters. Mieke Suys bood nog een tijdje goed weerwerk maar moest de snellere  loopster uit Mol laten voorgaan. Veterane Suys zet haar comeback-jaar goed in met zilver. Ook Magali Buytaert is aan een comeback bezig, nadat ze vorig seizoen mama werd. Ze zette een sterke wedstrijd neer en pakte het brons voor SJKT.

Birgit Massagé Geel wint

Bij de mannen was het een stuk spannender. Alexis Krug ging vlot aan de leiding in de 1000 meter zwemmen, maar in zijn voeten volgden ploegmaat Willem Brems, de twee KTT’ers Adam Lambrechts en Tom Suetens en LTTL’er Kjel De Hertog. Die ging in de fout bij het verlaten van de wisselzone bij het aandoen van zijn fietsschoenen en verloor daarmee de voeling met de vier koplopers. Vooral onder impuls van Willem Brems reden de vier koplopers verder weg van een achtervolgend trio met De Hertog, David De Grooff en Glenn Van Hout. Die werden nog op de huid gezeten door een grote groep met onder andere Bart Borghs en Vincent Van de Walle.

Suetens wisselde bijzonder snel, pakte meteen tien seconden in de eerste meters van de 10 km lopen, maar hij zag Alexis Krug telkens terugkomen. “Tot drie keer toe probeerde ik het verschil te maken”, legde Turbo Tom uit. “Maar evenveel keer pikte Alexis terug aan. Ik had vandaag geen superbenen en voelde dat ik niet echt afstand kon nemen. In de slotfase begon ik toch wat schrik te krijgen. Ik wist niet wat Alexis waard zou zijn in de spurt, dus heb ik maar alles gegeven. Voor mij is dit het einde van een drukke periode. De komende weken doe ik het wat rustiger aan om dan terug te pieken naar de Team Relay in Zwevegem eind mei en het BK begin juni”, aldus Tom.

Podium mannen Geel

Die haalde het in een bloedstollende spurt met miniem verschil voor Alexis Krug. “Gegokt en verloren”, vertelde de SMO-Specialized atleet achteraf. “Ik rekende op de spurt om Tom te kloppen, maar het was een lange sprint en Suetens was gewoon te sterk vandaag. Ik neem wel graag revanche op hem op het BK in l’Eau d’Heure. Daar wil ik het dan niet op de sprint laten aankomen. Vandaag had ik tot drie keer toe last van krampen in mijn hamstrings, maar ik slaagde er elke keer opnieuw in om terug te komen bij Tom”, besluit Alexis.

Willem Brems leek op weg naar het podium maar voor de man uit Herselt duurde de wedstrijd 300 meter te lang. Thuisatleet Bart Borghs liet de “finish chute” ontploffen door voor eigen volk nog naar een onverwachte derde plaats te stormen.

Uitslagen Geel (verre van volledig…)

Foto's: Katrien Decru