Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts spurt naar brons op EK in Rimini
Nieuws

Bart Aernouts spurt naar brons op EK in Rimini

Bart Aernouts brons EK Rimini

In Rimini was de Challenge lange afstand wedstrijd meteen ook goed voor het EK long distance vanuit het officiële orgaan ETU (European Triathlon Union). Later dit seizoen volgt ook nog het EK Ironman, het officieuze EK. Onze landgenoot Bart Aernouts veroverde het brons in Italië na een spannende wedstrijd over 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 20 km lopen.

Vooraan vochten regerend kampioen Giulio Molinari en de Tsjech Filip Ospaly een bittere strijd uit. In het lopen, na een tumultueuze passage door de wisselzone waar menig atleet een 30 seconden penalty kreeg, toonde de Tsjech zich de betere van de thuisatleet. In de strijd om het brons kreeg de Zwitser Ruedi Wild af te rekenen met een penalty. In de laatste rechte lijn moest hij het afleggen in de sprint tegen Bart Aernouts. Bart toonde alweer eens zijn fairplay tegenover de ontgoochelde Zwitser en stelde zelfs voor om zijn bronzen plak in te ruilen mocht het protest van Wild succesvol zijn. De jury was echter onverbiddelijk en dus bleef Bart op 3 en Ruedi op 4.

Bij de vrouwen was het de verrassende Finse Kaisa Lehtonen die het goud won voor de Italiaanse Sara Dossena en de Britse Vanessa Raw.

Timothy Van Houtem werd 13de bij de profs. Hij was niet echt tevreden. “Het werd een 13e plek bij de profs op het EK MD triatlon in Rimini. Al snel het gevoel met “den bus” verloren tijdens het zwemmen en in het golvende water volledig het noorden kwijt geraakt. Ondanks het gladde, natte wegdek toch wat kunnen goed maken tijdens het fietsen.Het lopen ging de eerste 8km heel stroef/slecht,maar na 2 noodzakelijke sanitaire stops ging het weer als tevoren. Er zat misschien meer in, maar dat is praat voor achteraf. Moraal van het verhaal: Er zijn 2 palmbomen in Rimini die een flinke scheut gaan groeien dit jaar :-) Knap brons voor Bart Aernouts!” aldus Timo.