Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veramme en Coysman verrassende winnaars in Koksijde
Nieuws

Veramme en Coysman verrassende winnaars in Koksijde

In de Sea Sleep Golf Ter Hille triatlon van Koksijde grepen Joke Coysman en Koen Veramme eerder verrassend de zege. Coysman is nog herstellende van haar kuitblessure, kwam naar Koksijde om te testen en verwachtte de wedstrijd niet uit te doen. Eenmaal op kop en met een grote voorsprong op titelverdedigster Femke Reynaert liep ze de kwarttriatlon alsnog uit, goed voor een onverwachte zege. Reynaert werd tweede.

podium Koksijde 2015 Koen Veramme

Bij de mannen was er flink wat spanning toen een kopgroep van vijf met Pamphiel Pareyn, Koen Veramme, Tom Bruggeman, Ward Vande Capelle en Tijl Vaneyghen in de tweede wissel binnenkwam. Tijl Vaneyghen, onthoud die naam voor de rest van het seizoen, nam meteen twintig seconden voorsprong in de 10 km lopen en leek op weg naar zijn allereerste grote triatlonzege. Maar dat was zonder turbodiesel Veramme gerekend. TechnoKoentje zette in de laatste drie kilometer een ultieme versnelling in en ging op en over de ETZ-atleet.

Na een tegenvallende thuiswedstrijd vorige week in Antwerpen meteen de bevestiging dat Veramme nog steeds meetelt. De populaire Atriac-atleet zag zich op het podium wel omringd door een mooie jonge garde. Winnaar van vorig jaar Eduard Verstraete werd nog knap derde na een sterk loopnummer voor Ward Vande Capelle en Tom Bruggeman. Pamphiel Pareyn en Arne Devliegher bevestigden opnieuw en Ruben Verkempinck mocht zijn eigen statistieken op triatlonwedstrijden.be uitbreiden met een achtste plaats.

Uitslag Sea Sleep Golf Ter Hille Triatlon Koksijde