Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Derde zege voor Wouter Simons in Genk
Nieuws

Derde zege voor Wouter Simons in Genk

podium Wormstrong Genk

Veel triatlonactiviteit dit weekend, met zowaar twee wedstrijden in hetzelfde weekend in Limburg. In Genk stond zondag de Wormstrong-triatlon op het programma, een sympathieke sprinttriatlon die niet meteen de grootste namen aantrekt, maar toch mocht rekenen op een 70-tal deelnemers. Brecht Reynders en Jesse Lormans leken er te gaan strijden om de overwinning, maar dat was buiten de sterke Wouter Simons gerekend.

Simons boekte in Genk al zijn derde zege in de Wormstrong triatlon door in de laatste 5 km lopen nog op en over Reynders en Lormans te gaan. Die twee hadden de eveneens snelle zwemmer Matthew Porters losgegooid in de 20 km fietsen, maar ze zagen hun voorsprong in de loopproef als sneeuw voor de zon wegsmelten. Simons won in 1u05’17 en was daarmee 47″ sneller dan Lormans. Reynders werd in 1u06’18 derde.

Kathleen Meire Genk

Bij de dames zette de Nederlandse juniore Rianne De Croock een straffe prestatie neer. Zij werd negende overall en schreef daarmee de dameswedstrijd vlot op haar naam in 1u10’58. Kathleen Meire werd op meer dan vijf minuten tweede voor Kirsten Braem.

Uitslagen Wormstrong Triatlon Genk

Van de tweede Limburgse wedstrijd, op Pinkstermaandag in Kuringen bij Hasselt, hebben we nog geen nieuws of uitslagen ontvangen.