Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys bijna weer in topvorm in Kuringen
Nieuws

Ruben Geys bijna weer in topvorm in Kuringen

Ruben Geys Kuringen

Ruben Geys is nog steeds herstellende van een schouderblessure, opgelopen in de Cross Duatlon van Putte. Dat verhinderde hem niet om in de Euregio Limburgse Triatlon in Kuringen een vlotte zwemproef neer te zetten. In het fietsen kwam de Lommelse Triatleet voorin aansluiten bij een groepje met onder andere Daan Pex, Jarno Cuypers, Jelle Clijsters en Joery Wouters. De jonge Jelle Clijsters van het Deluplast-Alphawoolf team probeerde na de wissel mee te gaan in het spoor van de alweer snel lopende Ruben Geys, maar hij kwam tien seconden te kort. Geys won in 57’52.

Podium Kuringen

Jelle Clijsters werd tweede en Fornaxx Va Corse Turtle Kristof Hendrickx werd voortgestuwd door de thuissupporters. Die zagen hem derde worden na een felle strijd met Jarno Cuypers. Simon Folens werd vijfde.

Ruben Geys was uiteraard tevreden. “Met mijn nieuwe Head wetsuit had ik eigenlijk weinig last van de schouder. Tijdens het fietsen liep de samenwerking optimaal in onze kopgroep en in het lopen kon ik al snel het verschil maken. Dit geeft me wel vertrouwen richting Retie, waar ik weer 100% in vorm aan de start wil staan,” aldus Ruben.

Ruben Geys Daan Pex Kuring fiets

Bij de vrouwen voerde Kaat Van Eynde een one woman show op. De Belgische kampioene bij de juniores kende weinig tegenstand en won vlot in 1u07’56. Meer dan 4 minuten later kwam Birthe Devogelaere als tweede over de streep. Lobke Punie werd derde.

Uitslag Euregio Limburgse Triatlon Kuringen

Foto's: Jean-Luc Massagé