Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten gestrand in Lanzarote
Nieuws

Triatleten gestrand in Lanzarote

De stroompanne bij Belgocontrol gooide niet alleen de vluchten boven het Belgische luchtruim in de war. Ook voor reizigers in het buitenland waren de gevolgen voelbaar. Vooral de triatleten en hun supporters die vorig weekend deelnamen aan de Ironman van Lanzarote werden getroffen door de stroompanne. Omdat er gemiddeld alleen op woensdag en zondag vanaf Zaventem op Lanzarote gevlogen wordt, bleef het vliegtuig dat de Belgen van het eiland terug naar eigen land moest vliegen woensdag lange tijd aan de grond. Dat betekende veel vertraging en annuleringen. Sommigen atleten behoorden tot de gelukkigen en konden alsnog een erg late vlucht nemen.

Kris Van Echelpoel Lanzarote 2015 Kilian

Zo landden onder andere Kris Van Echelpoel na enorme vertraging pas vanochtend vroeg in Brussel. Andere atleten, zoals Jessy Beynaerts en Tineke Tempelaere, maakten er meteen het beste van. Hun woensdagvlucht werd geannuleerd. Omdat ook de vlucht van aanstaande zondag vol zit, besloten ze om alvast een weekje langer in Lanzarote te blijven.

Mocht je zelf nog in Lanzarote vastzitten of mocht je mensen kennen die een weekje gedwongen extra verlof moeten nemen, laat het ons weten. Gelukkig hebben ze er alle faciliteiten om er dan maar meteen een trainingsweek van te maken 🙂

Foto's: Kilian Hendrickx