Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ekiden-zege breekt Kenneth Vandendriessche zuur op
Multisports

Ekiden-zege breekt Kenneth Vandendriessche zuur op

Kenneth Vandendriessche ekiden charleroi

Alsof er nog niet genoeg triatlonwedstrijden waren dit weekend, lieten een aantal duursporters zwemmen en fietsen achterwege. Het leverde vooral successen op voor Hans Omey, Diego Van Looy, Jan Debie en het Compressport Ekiden-team met Pieter Rijnders en Kenneth Vandendriessche. Maar voor die laatste bleef het loopnummer niet zonder gevolgen. De Europese kampioen duatlon LD verwikte zijn voet na 4 km op de Ekiden-run in Charleroi. Hij verbeet de pijn en liep de 10 km uit om samen met onder andere Pieter Rijnders de wedstrijd te winnen.

Kenneth Vandendriessche gips voetbreuk Kenneth Vandendriessche voetbreuk

Na een check-up in het ziekenhuis blijkt het verdict zwaar. Kenneth Vandendriessche heeft een beentje gebroken in zijn rechtervoet. “Ik ben zes weken out met die breuk. Dat betekent dat ik niet zal kunnen deelnemen aan de triatlon van Brugge dit jaar. Ik blijf niet bij de pakken zitten en heb ondertussen al een paar andere doelen gesteld voor de rest van het seizoen”, aldus een strijdvaardige Vandendriessche.

Diego Van Looy ontdekt (halve) marathontalent

Diego Van Looy halve marathon

Naast een flink stuk fietsen kan Diego Van Looy ook aardig snel lopen. Dat merkten we al op de Powerman Luxemburg, waar Diego vriend en vijand verraste door vijfde te worden op de lange afstands duatlon. Op Pinkstermaandag trok hij naar Elewijt, waar hij na een straffe solo Den Elewijtse Halve wist te winnen in 1u12. Bij de vrouwen werd Stefanie Adam tweede op de halve marathon in 1u30’41. Arno Nackaerts liep in het spoor van Van Looy maar mocht na 10 km meteen naar de finish. De jonge Zamaro-Triper4mance atleet won knap de 10 km.

Uitslag Den Elewijtse Halve

Hans Omey zegeviert in drukke Kortrijk loopt

Hans Omey Kortrijk loopt

In Kortrijk daagde een massa volk op voor het goede doel (Think Pink) tijdens Kortrijk Loopt. Hans Omey toonde er nog eens zijn snelle benen op de 4,7 km met een straffe tijd van 13’58. Hij haalde het voor Koen Van Hecke en Steven Callens.

Uitslag Kortrijk Loopt

Triatleten scoren op Foorloop in Dessel

Jan Debie Dessel Foorloop

De Foorloop in Dessel trekt traditioneel veel triatleten en duatleten aan. Helleveeg Jan Debie deed het uitstekend. Met een tijd van 32’42 werd hij knap derde achter kleppers Yannick Michiels (31’31) en Pieter Van Dyck (32’34).

Podium Foorloop Dessel

Stef Verachten werd vijfde, Nick Van Hemel negende en Luc Van Herck tiende. Op de 5 km zagen we eindelijk nog eens Tim Van Hemel aan het werk. Die is nog steeds aan het revalideren van zijn knieblessure. De duatleet liep in Dessel de hele tijd op het gemak mee met zijn vriendin Anouska Juez Ponce.

Tim Van Hemel en Anouska Juez Ponce Dessel

Uitslag Foorloop Dessel 10 km