Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: 9 jaar geleden domineerden de Belgen in Fredericia
Duathlon

TBT: 9 jaar geleden domineerden de Belgen in Fredericia

Benny Vansteelant WK Fredericia

In onze eerste Throwback Thursday gaan we negen jaar terug in de tijd, naar het toen erg regenachtige Fredericia. Het WK duatlon lange afstand op 28 mei 2006 zal voor altijd in onze herinnering gebrand blijven. Niet alleen door de opmerkelijke prestatie van onze Belgen in de typische Flandrien-omstandigheden in Denemarken, maar vooral omdat het de allerlaatste wereldtitel zou blijken voor Benny Vansteelant, die een jaar later in september 2007 overleed. Benny domineerde als vanouds en de wereld maakte kennis met Koen Maris die toen op de fiets al straffe dingen liet zien. En de strijd voor het brons tussen Rob Woestenborghs en Joerie Vansteelant was toen ook beklijvend.

Dit is wat we er toen over wisten te schrijven:

Uitslag WK LD duathlon Fredericia

En een paar dagen later waren er de wedstrijdverslagen van Joerie en Rob.

WK LD Duathlon Fredericia (Joerie)

WK LD Duathlon Fredericia (Rob)

En Koen Maris bezorgde ons nog de link naar dit filmpje: