Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende strijd in T3 Zwevegem
Nieuws

Spannende strijd in T3 Zwevegem

KTT Zamaro Triper4mance Zwevegem

De 3de manche van de Team Triatlon Series stond gepland in Zwevegem. Drie dames en vier heren in elke ploeg moesten in een aflossingsformule zo snel mogelijk een ultrakorte triatlonformule (250m/5km/1,5km) afwerken. Zowel bij de heren als de dames stonden er weinig Nederlandse atleten door het gelijktijdig doorgaan van het NK olympic distance in Weert. 

Amber Rombaut Zwevegem

In de dameswedstrijd opende SMO-Specialized zeer snel met een solo demonstratie van Amber Rombaut. Verderop volgden KTT-Zamaro-Triper4mance met Lone Meertens, SPTC-185-Sportoase-Castelli met Eline Desaunois en ATRIAC met Lore Muys op een handvol seconden. Amber kon standhouden in de explosieve 1500m waardoor Charlene Ottevaere als eerste aan haar wedstrijd kon beginnen. In de achtervolging werd echter goed samengewerkt en kon Ine Couckuyt vanuit de achtergrond terugkeren naar de kop van de wedstrijd. Nadat ATRIAC de rol vooraan moest lossen, werd duidelijk dat de podiumplaatsen zouden verdeeld worden onder SMO, KTT en EFC-ITC. Danne Boterenbrood maakte een sterke wedstrijd mooi af voor SMO-Specialized, ITC-EFC atlete Charlotte Deldaele sprintte naar de tweede plaats voor Linda Vitova van het KTT-Zamaro-Triper4mance team.

Danne Boterenbrood Zwevegem

In de herenwedstrijden waren er heel wat teams die lange tijd konden meestrijden voor de overwinning. Na het eerste zwem- en fietsgedeelte vormde zich een kopgroep van 6 teams met daarin TDL, KTT, ATRIAC, TRIGT, TRILLE en FT op korte afstand gevolgd door de atleten van SMO, TRIBE en SP&O. Bij de start van de 2de atleet van elk team werd TDL even later gevolgd door Fornaxx- Va Corse en Atriac. De overige 3 teams startten samen aan de 2de run waarbij Arno Nackaerts naar het einde toe een stuk wegliep van Tim Brydenbach en Michael Rosu. Hierdoor kon Adam Lambrechts zich volledig uitleven als derde atleet van het KTT-Zamaro-Triper4mance team om zo voldoende voorsprong uit te bouwen en de snelle lopers François Humblet (TRIGT) en Jarno Cuypers (TRILLE) op achterstand te zetten. In de achtervolging kwam SP&O sterk opzetten met Antonio Hernaert die tijdens zijn looponderdeel al snel de Fornaxx atleet voor hem te pakken had en ook het gat op Atriac en SMO alleen maar kleiner zag worden.

Tom Suetens Zwevegem

De 4de heer van elk team zou bepalend zijn voor de bezetting van de podiumplaatsen. Tom Suetens kon al snel een veilige voorsprong uitbouwen om naar de winst te lopen voor KTT-Zamaro-Triper4mance en ook Pierre Balty was snel zeker van de 2de plaats voor TRIGT. In de strijd voor de 3de plaats was echter de spanning te snijden. SP&O atleet Jonathan Wayaffe dichtte samen met Tom Mets en Maxime Swertvaegher in het zwem en fietsgedeelte bijna de volledige achterstand op TRILLE. In de laatste 1500m sprintte Jonathan naar de 2de podiumplaats voor het SP&O-Nodrugs team in de T3 series. ATRIAC finishte als 4de, SMO-Specialized als 5de.

In de sprinttriatlon eerder op de middag won Pieter Heemeryck. De Belgische kampioen kwarttriatlon haalde het voor Yeray Luxem en David De Grooff. Heemeryck kwam later nog met LTTL-Oilservice in actie op de T3 race. Bij de vrouwen was het een dubbel feestje want ook Frone Wouters, de vriendin van Pieter, pakte de overwinning.

Uitslag T3 Series Zwevegem

Uitslag Sprinttriatlon Zwevegem

Foto's: Mario Vanacker