Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Chaos in Cambrai, Diego Van Looy wint
Duathlon

Chaos in Cambrai, Diego Van Looy wint

Diego Van Looy_podium Cambrai

Het multisportfestival in Cambrai kreeg dit weekend te maken met typische Noord-Franse toestanden, niet alleen klimatologisch maar ook organisatorisch. Zeker op het Frans kampioenschap lange afstand duatlon was de chaos compleet. Op het door de regen gladde en niet eens verkeersvrije parcours knalde topfavoriet en titelverdediger Gaël Le Bellec frontaal op een auto. Gelukkig hield hij er niks aan over, maar zijn rush naar goud kende zo een abrupt einde. En daarmee lag de weg open voor een alweer sterke Diego Van Looy om naar zijn grootste overwinning ooit te fietsen en te lopen. Onze landgenoot won knap de wedstrijd in Cambrai, maar na eerder al door de Franse wedstrijdjury genegeerd te worden, kreeg hij op het podium te horen dat er geen prijzengeld voor hem voorzien was.

Video van de aanrijding van Le Bellec

France Duathlon LD : Chute de Gaël Le Bellec from Triathlete on Vimeo.

“Op het podium kreeg ik een stevige domper op de vreugde van mijn eerste overwinning in nog maar mijn 2de lange afstandswedstrijd. De wedstrijdorganisator weigerde me namelijk de prijzenpot uit te betalen. We gaan kijken hoe dit nu kan geregeld worden, want dit kan natuurlijk niet”, vertelt Diego ons. Ook in het Franse wedstrijdverslag op Triathlete Magazine wordt de overwinning van onze landgenoot doodgezwegen. Niettemin was het een straffe prestatie van Diego, die eerder al in Hosingen bewees dat de lange afstand in het duatlon hem ligt.

Zijn wedstrijd in Cambrai begon overigens met een dubbel gevoel. “Ik liep de voorbije dagen wat lastig , daar ik al van maandag na de halve marathon (in Rijmenam, waar hij vorige week won – red) met hele stijve linker kuit zat. Ik vreesde dat er in Cambrai niets van ging komen. Ik begon toch nog met volle moed aan de wedstrijd tussen de vele toppers in dit open Frans kampioenschap.
In het eerste lopen ondervond ik meteen de spanning op mijn linkerbeen, wellicht een geknelde zenuw. Aanvankelijk twijfelde ik om op te geven omdat op het einde van de eerste 9 km al op enkele minuten van de eerste lag en op plek 19 naar de wissel ging.”

“Omdat ik er toch was, besloot er maar het beste van te maken en wellicht zou ik misschien met het fietsen minder last hebben. In het fietsen raapte ik iedereen op en steeds versnelde ik telkens ik iemand inhaalde daar ik al van stayer verhalen had gehoord in niet stayer wedstrijden. Net na het ingaan van de laatste fietsronde snelde ik naar het kopkwartet. Ik deed opnieuw hetzelfde en wou met voorsprong het lopen ingaan omdat ik een heel slecht gevoel had na het eerste lopen. Ik ging vol voorbij de leiders, maar die nestelden zich onder het toeziend oog van de wedstrijdjury doodweg 25 km lang in mijn wiel. Ik deed teken naar de referee dat dit niet kon en ze lachte gewoon eens naar me. Ik ben dan vol doorgegaan en met 4 zouden we de afsluitende 14 km lopen. Maar blijkbaar had mijn gemiddelde van 40,8 km/u over de 90 km fietsen de andere koplopers toch pijn gedaan. Want na 6 km kon ik een gat slaan en mijn voorsprong vergroten en mijn 1ste grote overwinning binnenhalen in toch nog maar mijn 2de long distance duatlon”, aldus de ex-wielrenner.

Robin Moussel werd tweede en pakte verrassend de Franse titel na het uitvallen van Le Bellec en andere favorieten als David Duquesnoy en Anthony Leduey. Bij de dames werd Isabelle Ferrer kampioene. Onze landgenote Veronique Platteeuw werd vierde bij de dames.

Uitslag Frans kampioenschap Duathlon LD Cambrai

Op de duatlon over de korte afstand won Jonathan Thire. Onze landgenoten Sebastien Waregné, Brecht Vandecasteele en Diederik Derijcke werden 3, 4 en 5. Dorothée Meur won bij de vrouwen voor Peggy Boulanger.

Uitslag Duathlon Open Cambrai

Caroline Devos Cambrai

En op de lange afstandstriatlon, de Chtriman 113 van Cambrai zette Caroline Devos haar comeback goed in met een stevige overwinning. Sporty Fox had 5u01’05 nodig over de 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Ze had een erg ruime voorsprong op Florence Goffinet en Delphine Biz. Bij de mannen was Julien Deneyer de beste Belg, maar er nestelden zich nog een pak landgenoten in de top-20.

Uitslag Chtriman 113 Cambrai