Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tri2Cure: wie daag jij uit voor 3 sporten binnen 2 weken?
Fun

Tri2Cure: wie daag jij uit voor 3 sporten binnen 2 weken?

Tri2Cure wetsuits

Triatlon in de kijker zetten, mensen naar de drie sporttakken drijven én het goede doel steunen. Met het wereldwijde initatief Tri2Cure slaan we drie vliegen in 1 klap. Met 3athlon.be moesten we dan ook niet lang nadenken om het idee dat vanuit de schoot van het Belgische internationale profteam Uplace BMC ontstond mee te ondersteunen. En dus roepen ook wij jou op om 3 niet-triatleten te nomineren om binnen de twee weken en allemaal op eigen niveau en op eigen tempo een keer 750 meter te zwemmen, 20 km te fietsen en 5 km te lopen. Indien je niet aan de uitdaging voldoet, dan mag je een bedrag naar keuze schenken aan het antikankerfonds.

Om de uitdaging aan te gaan, hoef je niet eens aan een wedstrijd  deel te nemen. De bedoeling is om apart elk van de 3 sporten apart van elkaar te doen en het bewijs daarvan middels foto of filmpje te posten. En je hebt dus twee weken om de drie sporten een keer te doen, ieder naar eigen mogelijkheden en op eigen tempo… Al staat het je vrij om de drie sporten meteen te combineren en je zelf een echte triatleet te noemen 🙂

Sofie Goos geeft alvast het voorbeeld door onder andere Zdenek Stybar uit te dagen

Tri2Cure biedt triatleten de kans om zich te profileren als een hechte gemeenschap en ‘niet-triatleten’ uit te nodigen om te proeven van onze gezonde, uitgebalanceerde sport.

Met Tri2Cure wil de wereldwijde triatlongemeenschap de ‘niet-triatleten’ uitdagen met een positieve actie waaraan iedereen kan deelnemen. De doelen van dit unieke project zijn duidelijk: triatlon introduceren bij het grote publiek, focus op een gezonde levensstijl, eenieder uitnodigen om de eerste stappen naar triatlon te zetten en aandacht vestigen op het Antikankerfonds (www.antikankerfonds.org).

Elke triatleet kan eenvoudigweg deelnemen door 3 ‘niet-triatleten’ te nomineren via Twitter (#Tri2Cure) of Facebook om (de afstanden van) een sprinttriatlon af te leggen binnen 2 weken.

Dit zijn de regels:

  • alle triatleten (van welke afstand of niveau dan ook) hebben het recht om drie niet-triatleten te nomineren voor de uitdaging via hun sociale media;
  • wanneer je uitgedaagd wordt, moet je de drie sporten binnen twee weken gedaan hebben;
  • de minimale afstanden: 750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen (=afstanden sprinttriatlon). Het is geen competitie; je legt de afstanden af volgens je eigen mogelijkheden.
  • je bewijst het door foto’s te delen van jezelf op jouw sociale media.
  • indien niet, dan schenk je een bedrag aan het Antikankerfonds. (IBAN: BE79 5230 8061 2533 BIC: TRIOBEBB) Meer info: www.antikankerfonds.org
  • wanneer je de uitdaging afgerond hebt, of wanneer je een schenking gedaan hebt, mag je drie andere mensen nomineren