Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonjournalist Ronny Ceuleers overleden
Nieuws

Triatlonjournalist Ronny Ceuleers overleden

Ronny Ceuleers Luc Van Lierde

Maandagochtend hebben we helaas het nieuws gekregen dat Ronny Ceuleers na een slepende ziekte zondag overleden is. Ronny was pas 68 en genoot nog niet zo lang van zijn pensioen maar was af en toe nog op een triatlon aan de kant te vinden. Jarenlang was hij als journalist nauw betrokken bij de sport en hij had met veel triatleten een nauwe band. Hoewel hij zijn carrière begon bij Het Nieuwsblad, schreef hij het grootste deel van zijn leven voor Gazet Van Antwerpen, waarbij atletiek en tri- en duatlon zijn favoriete sporten waren. Iedereen kende Ronny als een gedreven journalist die ondanks, of misschien net dankzij, zijn goede persoonlijke relaties met atleten altijd recht door zee was in wat hij schreef.

Ronny was een zachtaardige mens, al kon hij zich al eens opwinden in het geval van onrechtvaardigheden en wanneer topsportprestaties overschaduwd dreigden te worden door Louis Vuitton tasjesverhalen, al was hij ook dan achteraf altijd de eerste om dat weer te relativeren. Hij was zeer geliefd binnen de duursportfamilie en genoot ook heel veel respect binnen de atletiekwereld. Na zijn pensioen bij Gazet Van Antwerpen werd hij tot erelid gemaakt van de IAAF, de internationale atletiekfederatie. In die hoedanigheid was hij ook nog een keer aanwezig op de Olympische Spelen in Londen, waar we nog samen met Ronny genoten van de prestaties van Simon De Cuyper in de Olympische triatlon.

Onder andere Marc Herremans was erg aangedaan door het overlijden van Ronny: “Beste Ronny, dank voor al die leuke babbels en steun in moeilijke momenten. Jij wist als geen ander dat sport voor mij de belangrijkste bijzaak was en dat familie en vriendschap altijd en overal de essentie is. Super journalist maar vooral een super fijn mens. Rust zacht Ronny …” schreef Marc op zijn facebookpagina.

Ook Luc Van Lierde zal Ronny missen: “Een sport als triatlon is en blijft een kleine sport in vergelijking met voetbal en wielrennen. Daarom moeten wij triatleten ons extra hard bewijzen zodat deze mooie sport de nodige aandacht krijgt die het verdient. Gelukkig zijn er journalisten die deze passie delen en onze sport regelmatig in de kijker zetten. Dank zij hen krijgt onze sport de nodige aandacht die ze verdient! Eén van deze journalisten heeft ons zondag verlaten, Ronny Ceuleers had een liefde voor onze sport en de sport in het algemeen! We zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn werk en aandacht in onze sport. Ronny maakte deel uit van onze pioniers die deze sport op de kaart hebben gezet. We gaan je missen Ronny!”

We wensen de familie en vrienden van Ronny heel veel sterkte toe in deze donkere dagen en we zullen de bebaarde topjournalist, maar vooral de warme mens Ronny missen…

De uitvaart van Ronny vindt vrijdag 5 juni om 11 u. plaats in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen.

Foto: Jef Cleemput

Rouwbrief Ronny Ceuleers.pdf