Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers: “Op schema voor kwalificatie Hawaii”
Nieuws

Tine Deckers: “Op schema voor kwalificatie Hawaii”

Tine Deckers Brasil

Met een vierde plaats in de Ironman van Brasil timmerde Tine Deckers verder aan haar comeback. De Leuvense aast op een topprestatie, maar kon leven met het feit dat ze opnieuw net naast het podium viel. Het leverde haar immers flink wat punten op voor de Kona Pro Ranking in de strijd om kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii. En haar piekperiode moet er nog aankomen. Die ligt als alles goed gaat in de Ironman van Frankfurt.

“Ik denk dat ik dit seizoen een abonnement heb op de vierde plaats,” lacht Tine. “Jammer dat het weer net naast het podium is, maar ik ben content. Ik heb voor de eerste keer dit jaar eens treffelijk gezwommen, ondanks het feit dat ik geen aansluiting vond bij een groepje. Tien minuten blijft veel, té veel eigenlijk. Maar als er hele goeie zwemmers meedoen – en Chura is één van de beste in het circuit – dan kan ik weinig doen aan zo’n achterstand.

Ik heb in de wissel al een minuut ingehaald en daarna heb ik heel goed gereden. Zeker in het eerste stuk, toen iedereen nog alleen reed, kon ik me snel naar voor werken. Ik heb prima gelopen, vooral in het begin. In de eerste ronde zit een belachelijk zware helling. Dat zal er ook wel mee te maken hebben gehad dat het na 35 kilometer op was. Ik heb immers nog niet genoeg loop- en fietskilometers in de benen om in optimale vorm te zijn voor een volledige Ironman.

Maar voor de Ironman Frankfurt komt dat zeker in orde. In ieder geval, ik ben tevreden over mijn Brazilië-trip. Ik heb een mooi aantal Kona punten zodat ik nu terug op schema zit voor kwalificatie voor de Ironman Hawaï. Ik ga nu een weekje naar huis en dan trek ik naar Font Romeu om me op hoogte voor te bereiden op Frankfurt,” aldus Tine.