Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BTDF maakt jeugdselectie EK Geneve bekend
Nieuws

BTDF maakt jeugdselectie EK Geneve bekend

amber weert 1

Op zaterdag 11 juli worden in Geneve de Europese Kampioenschappen Triatlon gehouden. Vorig jaar in Kitzbuhel waren het de juniores die de Belgische eer hoog moesten houden. Met een 9de plaats voor Jonathan Wayaffe en een 11de plaats voor Pierre Balty mengde ons land zich tussen de andere Europese toplanden. JoJo, Pierre en Erwin (Vanderplancke, in Kitzbuhel vorig jaar 22ste) zijn ondertussen doorgegroeid naar de beloften. Zij komen overigens samen met Tom Suetens voor België uit op de ETU Premium European Cup in het Nederlandse Holten op 3 en 4 juli. En dus is het tijd voor een nieuwe generatie juniores om te strijden voor de Europese ereplaatsen. Woensdagochtend maakt de BTDF de selectie voor het juniores-EK bekend. 4 jongens en 2 meisjes trekken in juli naar Zwitserland.

Bij de vrouwen hadden we vorig jaar geen enkele deelneemster in Oostenrijk. Dit jaar zijn Hanne De Vet en Amber Rombaut geselecteerd. Hanne is de jongste van de bende. Het 185-Sportoase-Castelli talentje pakte vorige week haar eerste punten voor de ETU Junior Ranking in Wenen en ziet dat nu beloond met een verdiende selectie. Amber, atlete van SMO-Specialized ,vertegenwoordigde vorig jaar nog ons land op de Youth Olympic Games. Ook mede-YOG deelnemer Romain Loop is van de partij in de Belgische selectie voor Geneve, samen met Noah Servais en de Vlamingen Antonio Hernaert en Arno Nackaerts. Servais en Hernaert lieten zich afgelopen weekend al opmerken met een fraaie 7de en 10de plaats in Wenen.

In Geneve komen de juniores op zaterdagochtend al vroeg in actie. De jongens starten om 8 uur en de meisjes gaan om 10 uur het water in. De mannen en vrouwen elites strijden ook op zaterdag om de Europese titels. Die selectie wordt later pas bekend gemaakt.