Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Straffe landgenoten in Nederland, met Lars Baeyens op kop
Nieuws

Straffe landgenoten in Nederland, met Lars Baeyens op kop

Lars Baeyens wint Weert

Dit weekend werd in Nederland het nationaal kampioenschap triatlon op de Olympische afstand gehouden in Weert. De wedstrijd telde ook mee voor de Eredivisie, waarin ook een aantal Belgen actief zijn, zoals Marc Geerts die in plaats van de T3 Series in Zwevegem koos voor de Nederlandse concurrentie. De hoofdvogel werd in Weert afgeschoten door Lars Baeyens die de 1/8ste triatlon won voor Brecht Reynders. En in Krimpenerwaard werd Gilles Cottyn tweede op de kwart, terwijl Jesse Van Nieuwenhuyse er de sprinttriatlon won.

Lars baeyens Weert

Voor Lars Baeyens werd Weert een unieke belevenis. De Trille-atleet was er dit seizoen al een paar keer dichtbij, maar in Nederland pakte hij dan toch zijn allereerste overwinning uit zijn carrière. “In het zwemmen gingen de koplopers te snel,” vertelt Lars. “Ik kwam met nog een andere atleet op 40 seconden van de kop uit het water. Op de fiets reed ik in deze non-drafting wedstrijd naar voor richting koplopers Brecht Reynders en de Nederlander Niels Dokter. In de laatste fietsronde van 7 km plaatste ik een versnelling waardoor ik een gat sloeg. Alleen de Nederlander volgde nog, maar ik had al wel snel door dat deze zich opgeblazen had op de fiets. Na 1 loopronde vol doorgetrokken te hebben, had ik een mooi gat, de resterende 2 ronden kwam deze voorsprong niet meer in gevaar en zo kon ik mijn eerste triatlon winnen met 50 seconden voor op landgenoot Brecht Reynders”, aldus een tevreden Lars Baeyens.

Lars Baeyens Brecht Reynders podium Weert

Brecht Reynders was ook tevreden: “De zware trainingen beginnen te lonen. Vandaag een super wedstrijd gehad in de sprinttriatlon van Weert. Alles liep gesmeerd, van het zwemmen tot aan het lopen. Enkel nog werk aan mijn wissels want die liepen niet zoals gehoopt. 2de plaats achter een beresterke Lars,” aldus de Lommelaar.

De Lommelse Jessy Wouters werd derde bij de dames.

Uitslag Weert Sprinttriatlon

Zondag moest Marc Geerts vol aan de bak tijdens het Nederlands kampioenschap. Hij telde na het zwemmen namelijk een achterstand van meer dan 2,5 minuut. Hij maakte op de fiets veel achterstand goed en vooral dankzij de 4de looptijd liep hij nog naar een 11de plaats, waardoor zijn team Squadra Kalas Eindhoven met slechts 1 puntje verschil won van Canyon Fusion Utrecht. De nationale titel ging naar international Marco Van der Stel die het haalde van Martijn Dekker en Marco Akershoek, die in België voor het T3 team van Deluplast-Alphawoolf uitkomt.

Kirsten Nuyes Weert

Foto: Christie Brouwer

Bij de vrouwen betekende Weert het debuut van de beloftevolle Kirsten Nuyes. De Nederlands-Belgische triatlete (in ons land uitkomend voor 185-Sportoase-Castelli) met de dubbele nationaliteit pakte een heel mooie vijfde plaats op haar allereerste kwarttriatlon. Pien Keulstra werd kampioene voor Sarissa De Vries en Ilona Eversdijk, die in de T3 deel uitmaakt van het Energy Team Zuidwest.

Uitslagen NK en eredivisie Weert

In de Krimpenerwaard Triatlon, bij Krimpen aan de Lek, werd Gilles Cottyn knap tweede op de kwartafstand. De LTTL-Oilservice atleet finishte in 2u07’13 op 1’27 van winnaar Jurgen Kremers. Op de sprintafstand gaf coach Jesse Van Nieuwenhuyse nog eens het goede voorbeeld, al kan er aan zijn zwemmen nog gewerkt worden 🙂 Jesse kwam pas als 28ste uit het water, maar rukte op de fiets snel op naar voor en duldde in het lopen geen tegenstand meer. Hij won in 1u10’31 met meer dan een minuut voorsprong op Niels Ros.

Uitslagen Krimpenerwaard