Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hardrijders klaar voor Boerekreektriatlon
Nieuws

Hardrijders klaar voor Boerekreektriatlon

Willem Brems Geel

Ze fronsten dit jaar even de wenkbrauwen in Sint-Laureins toen ze te horen kregen dat het BK triatlon over de Olympische afstand een dag later in l’Eau d’Heure zou plaatsvinden. Maar uiteindelijk houdt dat de liefhebbers van het non-drafting werk niet tegen. Zelden zagen we zo’n grote bende hardrijders op de deelnemerslijst van de 29ste editie van de kwarttriatlon in de polders van het Meetjesland. Willem Brems en Michael Dewilde zijn de blikvangers voor thuisploeg SMO-Specialized. Bij de vrouwen is het afwachten of Joke Coysman voldoende hersteld is van haar kuitblessure.

joke st laureins

Coysman won vorig jaar de Boerekreektriatlon en wil graag haar titel verdedigen aan Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek. Ze kwam dit jaar echter nauwelijks in actie door een aanslepende kuitblessure, maar ze lijkt stilaan hersteld. In Koksijde won ze nog twee weken geleden, maar dat was slechts een test en daar liep ze de 10 km uit omdat ze een mega-voorsprong had. In Sint-Laureins krijgt ze alleszins stevige concurrentie. Vooral ex-Olympiër Mieke Suys is in haar tweede triatloncarrière gebrand op een sterke prestatie voor de thuisclub. Andere kandidates zijn Miek Vyncke, Jocelyne Vervaet, Kathleen Meire en vooral Inge Vancauwenberghe. Zelf kijken we uit naar het heroptreden van Elke De Vreese op het hoogste niveau. Er staan maar liefst 53 dames aan de start om 12u30.

De mannen beginnen er aan om 12u43 zodat er een verschil is van 13 minuten voor de battle of the sexes. Om 12u48 starten de heren boven de 40 en de niet-gelicentieerden. Naast de thuisatleten wordt het zaterdag uitkijken naar een paar hardrijders die de voorbije weken in de kijker zwommen, fietsten en liepen met Joeri Ameye, Pamphiel Pareyn, Hannes Bonami, de heroptredende Lukas Bosmans, Thomas Christiaens (zeer sterk in Leuven vorige zondag), Kasper Lagae, Pieterjan Penne, Dieter Staelens en Hannes Vandermoere, die gebrand is op revanche na zijn pech vorig weekend in Leuven.

Hieronder kan je nog eens meegenieten van hoe het vorig jaar was.

Foto's: Katrien Decru en Johan Tack

boerekreektriatlon2015

WedstrijdidKijker