Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach wint eredivisie teamtriatlon in Amsterdam
Nieuws

Tim Brydenbach wint eredivisie teamtriatlon in Amsterdam

Brydenbach wint eredivisie team Amsterdam Sharon Zuijdervliet

Tim Brydenbach liet het BK kwart aan zich voorbijgaan en besloot om met zijn ploeg Squadra Kalas Eindhoven aan te treden in de teamtriatlon van Amsterdam. De Eindhovenaren wonnen na Weert nu ook de tweede manche van de Eredivisie in een spectaculaire wedstrijd. Het was voor het eerst in Nederland dat de teamtriatlon in een massastart plaatsvond en dat leverde een pittige strijd op. Squadra Kalas beschikte alweer over de betere zwemmers en kwamen samen met het Challenge Almere-Amsterdam team van TVA Almere op kop te zitten tijdens de fietsproef doorheen Amsterdam.

In de achtervolging werkten maar liefst 10 teams samen om het gat met de leiders te dichten. En dus was het een grote drukte in de wisselzone, waar Brydenbach en zijn maats over Vodafone Citystarter TTW Weest gingen en meteen de leiding pakten in het lopen. Die leidersplaats stonden de mannen van Squadra Kalas niet meer af. Ze wonnen voor Davilex Nijmegen en de Trimates uit Utrecht.

Bij de vrouwen won Hellas Utrecht na een kopstart.

Achteraf hoorden we veel positieve commentaren over het ongebruikelijke wedstrijdformat. Misschien iets om volgend seizoen ook in de T3 Series in België op te nemen?

Foto: Sharon Zuijdervliet