Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel opnieuw lange tijd out
Nieuws

Claire Michel opnieuw lange tijd out

Claire Michel Baku supporteren

Wat het jaar van de doorbraak had moeten worden, is ondertussen veranderd in haar grootste pechseizoen ooit. En het houdt niet op. Vlak na haar mooie achtste plaats op de eerste Europese Spelen schoof Claire Michel uit op de glibberige rand van het zwembad in Baku. Ze verzwikte haar voet, maar na een scan is het verdict nog veel zwaarder. De Brusselse triatlete brak twee middenvoetsbeentjes en is twee maanden buiten strijd.

Dat betekent mogelijk het einde van het seizoen voor Claire, die momenteel op een 64ste plaats staat op de Olympische ranking. Gelukkig laat de immer optimistische topper de moed niet zakken. “Het verdict is hard en frustrerend. Een breuk in het 2de middenvoetsbeentje en een kleinere breuk in het 3de betekenen alvast twee maanden zonder lopen. Gelukkig mag ik wel nog fietsen en zwemmen, dus bekijk ik het maar als een kans om te werken aan 2/3de van mijn triatlononderdelen.”

Claire kon in Baku gelukkig haar zinnen verzetten door samen met Charlotte Deldaele en Sofie Hooghe de gouden Belgische gymnastics dames aan te moedigen. Wij wensen haar alvast opnieuw een spoedig herstel toe!

Coach Reinout Vanschuylenbergh houdt er samen met Claire de moed in. “We proberen nu te werken richting Edmonton om daar haar seizoen te hervatten en afhankelijk van haar herstel nog een paar wedstrijden in 2015 mee te pikken. Ze heeft al bewezen, onder andere in Baku, dat ze snel en sterk kan terugkomen. Ze is sterk en in een best case scenario halen we misschien nog het Olympisch test-event in Rio. Daarna zijn er nog Edmonton, Chicago en een drietal wereldbekers waarin ze alsnog aan de start kan verschijnen.”

“Het is duidelijk dat dit geen comfortabele situatie is voor de Olympische kwalificatie,” gaat Reinout verder, “maar ik wil realistisch positief deze situatie bekijken en er opportuniteiten uithalen. Claire heeft voor Baku maar 3 weekjes relax kunnen lopen. Ik noem dat zelfs geen training en het resultaat was meer dan bevredigend. Ik probeer dus met haar de focus te houden op de items die we kunnen trainen en zo goed mogelijk voor de dag te komen van zodra het licht weer op groen staat en dat zie ik zeker nog gebeuren in 2015,” aldus Reinout.
Foto: AG Insurance Reporters/Team Belgium Baku 2015