Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Herbeleef het EK Ironman met Frederik Van Lierde
Nieuws

Herbeleef het EK Ironman met Frederik Van Lierde

Een vijfde plaats in wat hij zelf de zwaarste wedstrijd uit zijn leven noemde. Meer zat er zondag niet in voor onze nationale trots Frederik Van Lierde. Zelf blikt hij met gemengde gevoelens terug op zijn wedstrijd. “Een 5de plaats op het Europees kampioenschap Ironman, niet goed maar ook niet slecht. Een lange tijd kon ik meestrijden voor een podiumplaats, maar op het einde van de marathon kon ik dat ene plaatsje niet meer winnen en verloor ik uiteindelijk een plaats. Dat ik tot het einde gestreden heb om er alles uit te halen, stemt me na mijn wedstrijdanalyse alsnog tevreden. Het is duidelijk dat ik niet over een superdag beschikte en dit was vandaag zeker nodig om mee te strijden voor het podium.” Lees hieronder zijn verslag en geniet mee na van de beelden van Focus/WTV die de wereldkampioen Ironman van 2013 volgden in Frankfurt.

“De eerste rechte lijn van het zwemmen kon ik de leiders volgen,” gaat Frederik verder. “Maar ik voelde toen reeds dat het niet heel vlot ging. Iets later moest ik 3 man laten gaan en nam ik het voortouw in de achtervolgende groep. Eens op de fiets kon ik de achtervolging op de 3 snellere zwemmers aanvatten.

Dellow en later Boecherer kon ik vlot bijhalen, op Frodeno maakte ik op dat moment geen tijd goed. Na 25 km vond Kienle aansluiting met onze groep. Door de omvang en de sterke fietsers in onze groep werd er in de eerste ronde eerder tactisch gereden. Veel versnellingen, maar ook momenten dat het stil viel. Op een bepaald ogenblik naderden we tot op 1min15 van de leider Frodeno, hierna werden de verschillen groter. Een counter van Kienle en Boecherer kon ik niet beantwoorden zodat ik de start van het looponderdeel moest aanvatten met respectievelijk 11 en 5 min op Frodeno en Kienle/Boecherer.

De eerste 10 km van de marathon kon ik een mooi en comfortabel tempo aanhouden, maar vanaf dan werd het een marathon met te veel ups en downs. Sommige momenten uitzicht op een 3de plaats, andere momenten de achtervolgers Diederen en Raelert proberen af te houden. Uiteindelijk werd het een 5de plaats, niet het verhoopte resultaat maar toch trots dat ik mijn zwaarste wedstrijd ooit tot een goed einde had gebracht. Een marathon lopen in dergelijke hitte was voor iedere deelnemer een echte overlevingstocht en een gevecht met zichzelf.

Nu staat een weekje rust op de planning om dan geleidelijk aan de voorbereiding richting Ironman Hawaii aan te vatten,” aldus Fre.

Op de KPR ranking is Frederik opgeschoven naar de 3de plaats.